Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ:

Πτώσεις κυρίως δέντρων από τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που έπνεαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές του νησιού, κυρίως στο δήμο Δυτικής Λέσβου, άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και με βροχές και καταιγίδες από χθες το νησί.Συγκεκριμένα τα μηχανήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου χρειάστηκε να παρέμβουν για να απομακρύνουν δέντρα που είχαν ξεριζωθεί από τον αέρα και είχαν πέσει μέσα στο δρόμο, όπως προς τα Παράκοιλα όπου διέκοψαν στην κυκλοφορία. Στις περιοχές Παρακοίλων, Ερεσού, Μολύβου και προς Σκάλα Καλλονής καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ στο Μόλυβο από πτώση ενός ευκάλυπτου σε σημείο του οικισμού διακόπηκε και η ηλεκτροδότηση.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ενημέρωσε τους πολίτες σε σχετική δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: “Ο δρόμος από Παράκοιλα προς Καλλονή έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Την προσοχή σας στο επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν προβλήματα στην Ερεσό στο Μόλυβο και από Καλλονή προς Μυτιλήνη”
Η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει σε δύο περιστατικά πτώσεις δέντρων στη Μόρια και στην διασταύρωση προς Αγία Παρασκευή.
Λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων έχει απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το πλοίο Νήσος Σάμος που θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο και Μυτιλήνη, παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας, όπου και θ’ αναχωρήσει αύριο στις 6 το πρωί και από Μυτιλήνη για Χίο και Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το σημερινό δρομολόγιο, καθώς το πλοίο θ’ αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου.
Αναστασία Σπυριδάκη / ertnews.gr

Latest..

Ελάτε το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από τηλεσκόπιο

ΛΕΣΒΟΣ: Δράση κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 στην Πλατεία Σαπφούς η Αστρονομική … [Read More...]

Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά σε επίκαιρη ερώτηση «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

ΚΩΣ: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου» Απάντηση του Υφ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής … [Read More...]

Το εστιατόριο «Broadway» στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας I Για 4η χρονιά κέρδισε βραβείο στο θεσμό «Χρυσοί Σκούφοι 2024»

ΚΩΣ: Επτά εστιατόρια της Δωδεκανήσου διακρίθηκαν στα “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  32 από τα 85 εστιατόρια της χώρας βρίσκονται στο Νότιο … [Read More...]