Ψήφισμα Διαμαρτυρίας από ΔΣ Δήμου Νισύρου για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω

ΚΩΣ:

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ 17-6-2024

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νισύρου με την Κω παραμένει ελλιπής και η εξυπηρέτηση των δρομολογίων πραγματοποιείται με ένα πλοίο το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει κανένα είδος οχήματος.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τις επιστολές του Δημάρχου Νισύρου στον Υφυπουργό Ναυτιλίας, για την επίλυση του προβλήματος, η κατάσταση παραμένει απαράλλαχτη έως και σήμερα.
Από τον Οκτώβριο του 2023, η Δημοτική Αρχή με συνεχείς προσπάθειες επιζητούσε την άμεση επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς, όποια ενέργεια πραγματοποιήθηκε ήταν προσωρινή και ακατάλληλη για τα δεδομένα του νησιού.
Η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί της Κω αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Νίσυρο και επιπλέον αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου.
Απαιτούμε όπως υπάρξει άμεση και οριστική διευθέτηση του ζητήματος και δρομολόγηση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, με καθημερινά δρομολόγια προς την πόλη της Κω και τουλάχιστον 3 δρομολόγια προς την Καρδάμαινα, για την εξυπηρέτηση από και προς το Αεροδρόμιο.
Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του νησιού αντιμετωπίζουν τόσους μήνες προβλήματα ζωτικής σημασίας και η αντιμετώπιση της Πολιτείας τους δημιουργεί την αίσθηση των πολιτών β’ κατηγορίας. Η Δημοτική Αρχή έχει προσπαθήσει με κινήσεις καλής θέλησης προς την Πολιτεία, να αποκατασταθεί το πρόβλημα και από την άλλη πλευρά, έχει συγκρατήσει τους κατοίκους από τυχόν έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο 8 μήνες μετά η κατάσταση παραμένει η ίδια και οι υποσχέσεις αθετούνται μονίμως.
Στην περίπτωση που δεν επιλυθεί οριστικά, όπως μας διαβεβαίωσαν από το Υπουργείο, το πρόβλημα έως τις 30 Ιουνίου 2024, η Δημοτική αρχή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Απαιτούμε συνολικά και καθολικά, Δημοτική Αρχή και κάτοικοι της Νισύρου, ότι μας αναλογεί.

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]