ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΙΟΣ :

  • Επισκέψεις / Διασύνδεση με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στα πλαίσια πρόληψης & ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας
  • Κύκλος Workshops για παιδιά & εφήβους

 2 κύκλoι 5 Εργαστηρίων (workshops) 60λ διάρκειας το καθένα, που θα απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά & εφήβους προσανατολισμένα σε θεματολογία της επικαιρότητας που συνδέεται με την ενίσχυση των δεξιοτήτων που οικοδομούν την ψυχολογική έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας

  • Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς κατά το οποίο οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.
  • Ομάδες Γονέων – Παιδιών / Debate

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με τη καθοδήγηση του συντονιστή – επαγγελματία ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate)  με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών και θέμα «Μαθαίνω να ακούω».

  • Συναντήσεις Γονέων με ειδικούς για Συμβουλευτικές Κατευθύνσεις σε θέματα που τους αφορούν . Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 1,5 ώρας, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση.
  • Πλήρη Εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού , Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσωπική Ανάπτυξη. Η χορήγηση 3 τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας που θα δίδει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του.

Latest..