ΠΥ Σάμου: Άσκηση “Υγρό Πύρ” σε συνεργασία με τη Silk Oil στο Κοκκάρι

ΙΚΑΡΙΑ:

1.        Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο συνεργασίας της Υπηρεσίας μας με την εταιρία αποθήκευσης υγρών και αερίων καυσίμων «Silk-Oil» καθώς και με τον ΤΠΣ της εταιρίας «ΔΕΗ Α.Ε.», την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και περί Ω:/10:15’, θα διεξαχθεί άσκηση πεδίου, με την κωδική ονομασία «Υγρό Πυρ 2024» στις εγκαταστάσεις αυτών, οι οποίες βρίσκονται στο Κοκκάρι του Δήμου Ανατολικής Σάμου.
2.        Αντικέιμενο της άσκησης είναι η αντιμετώπιση συμβάντων, που υπο προυποθέσεις μπορούν να εξελιθούν σε βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης (Β.Α.Μ.Ε.), κατ εφαρμογή της οδηγίας SEVESO III.
3.        Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ατύχημα κατά την διαδικασία τροφοδοσίας βυτιοφόρου οχήματος από την κεντρική δεξαμενή υγραερίου της εταιρίας “Sil Oil”, με παράλληλη εκδήλωση πυρκαγιάς (jet fire) η οποία εκπέμποντας ισχυρή θερμική ακτινοβολία τείνει να εξαπλωθεί στην παρακείμενη επιχείρηση, ενώ τέλος θα απαιτηθεί η διάσωση εργαζομένων και από τις δύο εγκαταστάσεις.
4.        Κατόπιν των ανωτέρω, θα θέλαμε να ζητήσουμε την κατανόηση των πολιτών και να απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς, ώστε να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση η οποία πιθανώς τοποθετηθεί στο οδικό δίκτυο για την διευκόλυνση τους.

 
#py_samoy #safe_samos_2024 #safety_first
#ginomaste_ena #gia_ena_kalitero_mellon
 

 
Ο Διοικητής

 
Γεώργιος Π. Μιαούλης

 
Αντιπύραρχος

Σχετικά Άρθρα

Latest..

Ανοιχτοί Ορίζοντες: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»

ΚΩΣ: Ανακοίνωση  της Παράταξης  «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο»  «Ή  θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας  διάλεξε η … [Read More...]