ΠΥΡΑ Γ. ΤΟΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΧΙΟΣ :
Ο Γιώργος Τούμπος, Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, με δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρνει στο φως τις σοβαρές ανησυχίες των μαστιχοπαραγωγών και γενικότερα των νησιώτικων αγροτικών κοινοτήτων, σχετικά με τις πρόσφατες περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις. Ο ίδιος καταγγέλλει την απόφαση για την μείωση της Βασικής Ενίσχυσης και των Οικολογικών Σχημάτων, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αποδοχή μιας τέτοιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Η μείωση των ενισχύσεων φέρνει σε δύσκολη θέση τους παραγωγούς στα νησιά, με τον κ. Τούμπο να εκφράζει την απογοήτευση για την εγκατάλειψη τους από τα κοινοτικά οικονομικά σχέδια. “Τα νησιά ουσιαστικά εκτός κοινοτικών ενισχύσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Πρωτογενή τους τομέα”, επισημαίνει ο Πρόεδρος, δηλώνοντας την ανάγκη για άμεση αναθεώρηση και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της ΚΑΠ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο Γ. ΤΟΥΜΠΟΣ:

“Πετσοκομμένες οι Αγροτικές επιδοτήσεις (Βασική Ενίσχυση & Οικολογικά σχήματα) για τους Μαστιχοπαραγωγούς και γενικά για τους νησιώτες Αγρότες.
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δέχτηκε μια τέτοια ΚΑΠ.
Τα νησιά ουσιαστικά εκτός κοινοτικών ενισχύσεων με οτι αυτό συνεπάγεται για τον Πρωτογενή τους τομέα.”

Latest..