Ρόδος, η πιο αγαπημένη πόλη για τους Ολλανδούς το 2023 – 4η στις προτιμήσεις η Κως

ΚΩΣ: Η πόλη της Ρόδου επιλέχθηκε από τους Ολλανδούς ως η αγαπημένη τους πόλη στην Ελλάδα για το 2023, στην ετήσια διαδικτυακή έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Griekenland.net, στην οποία συμμετείχαν 1.156 επισκέπτες.
Η πόλη της Ρόδου έλαβε το 17% του συνόλου των ψήφων και ακολούθησαν η Αθήνα (15%) και των Χανιά (14%). Σημειώνεται ότι Τα Χανιά ήταν η αγαπημένη ελληνική πόλη για τους Ολλανδούς το 2022.
Αναλυτικά το top5 των αγαπημένων ελληνικών πόλεων για τους Ολλανδούς το 2023 είναιΑ:
1. Πόλη της Ρόδου (17%),
2. Αθήνα (15%),
3. Χανιά (14%),
4. Κω (13%) και

5. Ρέθυμνο ( 12%).
Μαζί, αυτές οι πέντε πόλεις, έλαβαν το 71% όλων των ψήφων. Όπως υπογραμμίζει το Griekenland.net, ο αριθμός των ψήφων των 5 κορυφαίων ελληνικών πόλεων ήταν πολύ κοντά, μετά από χρόνια, γι αυτό και ήταν εξαιρετικά συναρπαστική η διαδικασία για το ποια ελληνική πόλη θα κέρδιζε.
Η πόλη της Ρόδου επιλέγεται από τους Ολλανδούς κυρίως για το μεσαιωνικό κέντρο της, που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελκυστικά στοιχεία επίσης είναι οι πολλοί εμπορικοί δρόμοι, όπου υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και μπαρ. Το Μανδράκι είναι επίσης αγαπημένο σημείο για τους Ολλανδούς για τους παλιούς ανεμόμυλους και τις κολώνες με το ελάφι και την ελαφίνα στην είσοδο του λιμανιού. Το χάλκινο έργο τέχνης του Κολοσσού της Ρόδου βρισκόταν κάποτε εδώ.
Μετά τις 5 πόλεις, ακολούθησαν:
Η πόλη της Κέρκυρας (7%), με το κέντρο της να είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο της UNESCO
Η Θεσσαλονίκη (6%), καθώς εκτός από τα τουριστικά της ατού, έχει το πλεονέκτημα να είναι η δεύτερη πόλη της Ελλάδας με καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο από την Ολλανδία.
Οι άλλες επιλογές φέτος ήταν το Ηράκλειο (6%), η Καλαμάτα (3%), ο Βόλος (3%), τα Ιωάννινα (2%) και η Καβάλα (2%).

Πηγή: https://www.tornosnews.gr/

Latest..

Πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ικαρίας: ”Γνωστοί Μπαχαλάκηδες” προσπάθησαν να αμαυρώσουν την Εθνική επέτειο

ΙΚΑΡΙΑ: Σε ένα δεικτικό σχόλιο προέβη ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Ικαρία Γιάννης Σηφάκης, αναφορικά με την προσπάθεια κάποιων που όπως λέει στην … [Read More...]

Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω»

ΛΗΜΝΟΣ: Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. Στην επιστολή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, … [Read More...]