Σαμιώτικη παρουσία στις Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας στην Αθήνα από 1-3/12

ΣΑΜΟΣ: “Άρωμα” Σάμου θα έχουν οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και βιβλιοκαφέ της Αθήνας την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων – ΚΕΤ (Κύπρου 91Α & Σικίνου, στην Κυψέλη).
Στην βραδιά συμμετέχει η Έλενα Χουσνή, η συγγραφέας που ζει και δημιουργεί στη Σάμο,
Την τρίτη μέρα (Κυριακή 3/12) που επικεντρώνεται στις απεικονίσεις της έμφυλης βίας στην αστυνομική αφήγηση οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δίκτυο Γυναίκες Συγγραφείς κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της» και θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Παγωμένο νερό» (19΄, σκ. Κωνσταντία Κονταξή), σε σενάριο Ελένης Χουσνή, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και συζητήσεις με την ψυχολόγο και πρόεδρο του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, Κική Πετρουλάκη, τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Έρικα Αθανασίου, την Μαίρη Μαργαρίτη, τη δικηγόρο, εγκληματολόγο και συγγραφέα Έλενα Μπολονάση, τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Κωνσταντίνα Μόσχου, τη συγγραφέα και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου, τη δικηγόρο και συγγραφέα Κατερίνα Παπαντωνίου και τη σεναριογράφο και συγγραφέα Βίκυ Χασάνδρα.
Η ταινία γυρίσθηκε στη Σάμο το καλοκαίρι του 2023 και στηρίζεται στο βιβλίο της Έλενας Χουσνή “Παγωμένο Νερό” (ΚΥΦΑΝΤΑ 2022).
Σενάριο: Έλενα Χουσνή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντία Κονταξή
Κάμερα: Ed Talavera
Σκηνικά: Χρίστος Κουτσουράς
Πρωταγωνιστούν: Κάιλα Δέσποινα και Αρμενάκη Παρθενόπη.
Παίζουν οι: Γιώργος Τριπόδης, Ηλίας Γιαννουλόπουλος, Φίλλιπος Τζερέτας, Διονυσία Τζερέτα και Δέσποινα Αρμενάκη.
Είχα την χαρά να συνεργαστώ με μια υπέροχη ομάδα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί αυτό το καλοκαίρι!” αναφέρει η Έλενα Χουσνή
Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Latest..

7o ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Στην 7η θέση των κορυφαίων φρούτων ανά τον κόσμο βρίσκεται το Μανταρίνι Χίου σύμφωνα με διαγωνισμό του Τasteatlas. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ροδάκινο Νάουσας. Αναλυτικά … [Read More...]