Σάμος: Η &.μπουγάδα της Ευτυχίας&.

ΣΑΜΟΣ: Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος απλώνουν Ευτυχία!Την Πέμπτη, 30 Μαΐου, στον Ηγεμονικό κήπο της πόλης της Σάμου ,το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Βαθέος άπλωσαν τις φανελίτσες που σχεδίασαν οι μαθητές τους με στόχο να ανάψει μέσα σε όσους/ες τις δουν το φως που θα τους/τις βοηθήσει να διακρίνουν την ευτυχία στα απλά και καθημερινά της ζωής.[embedded content]Η «μπουγάδα της Ευτυχίας» είναι το τελευταίο στάδιο μιας σειράς δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν από τις/τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου με στόχο την προαγωγή του εθελοντισμού, την καλλιέργεια της αλληλεγγύης, την ευαισθητοποίηση των παιδιών, την ενίσχυση του δείκτη ευτυχίας τους και την καλλιέργεια με βιωματικό τρόπο του ακτιβισμού και της προσφοράς.Οι μαθητές έχουν ήδη προσφέρει εθελοντική δράση και τα χρήματα που συγκέντρωσαν θα δοθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα», παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες καθώς και κάποιου τοπικού φορέα του νησιού μας. Εξαπλώνουμε το μήνυμα της ευτυχίας….γιατί όταν εμείς γνωρίζουμε τι είναι η ευτυχία μπορούμε βοηθήσουμε στο να νιώσουν ευτυχία άνθρωποι που περνούν δύσκολα. Η δράση έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά σχολεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Για την Κύπρο, υπεύθυνη συντονισμού είναι η κυρία Γεωργία Σολωμού και για την Ελλάδα ο κύριος Μάριος Μάζαρης. Για τη δράση του Δημοτικού σχολείου Βαθέος υπεύθυνη είναι η εκπαιδευτικός Ιφιγένεια-Δέσποινα Καρακατσάνη.

Latest..

Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Ντοκιμαντέρ BIFED Λήμνος. Απόψε στις 21:00 στην πλατεία Λιβαδοχωρίου η βραβευμένη ταινία “Breaking Social”.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]