Σαρωτική νίκη ΝΔ- Ν. Μηταράκη- επανεκλογή βουλευτή με ΠΑΣΟΚ (video)

ΧΙΟΣ :

Σαρωτική νίκη της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του Νότη Μηταράκη, κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφορά του ΠΑΣΟΚ με επανεκλογή βουλευτή και σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, ανέδειξε η κάλπη και στη Χίο.
Στο σύνολο των 149 εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ λαμβάνει το 46,14% των ψήφων (45,65% το 2019), ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 19,30% (από 14,94%), στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,36% (από 22,14%), το ΚΚΕ με 6,78% (από 4,78%) και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,01% (από 2,43%).
Σε ότι αφορά την σταυροδοσία, ο Νότης Μηταράκης στο 89,26% των εκλογικών τμημάτων έχει 6.954 ψήφους, ξεπερνώντας τις 6.557 του 2019.
Πρώτος στο ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Μιχαηλίδης, που στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Εχει λάβει 2.264 ψήφους (ενώ το 2019 5.114), με 2ο υποψήφιο από το ΠΑΣΟΚ τον Χριστόφορο Κριμιζή με 1.530 ψήφους.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος είναι ο Ανδρέας Μιχαηλίδης με 1.795 ψήφους, όταν το 2019 είχε λάβει 3.300 ψήφους.
Ενώ από το ΚΚΕ πρώτος είναι, όπως και το 2019, ο Γιώργος Αμπαζής με 674 ψήφους.
Δηλώσεις υποψηφίων
Με πανηγυρισμούς στη ΝΔ και στο γραφείο του Νότη Μηταράκη, με ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση και έδρα και με αρνητικό γεγονός ότι δεν βγαίνει βουλευτής του ΚΚΕ στη Λέσβο.
Τα κύρια στοιχεία των δηλώσεων των Νότη Μηταράκη, Σταύρου Μιχαηλίδη, Χριστόφορου Κριμιζή, Γιώργου Αμπαζή το βράδυ των εκλογών (video).
Δήλωση Αν. Μιχαηλίδη
Εξάλλου σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
H ετυμηγορία του Χιώτικου λαού είναι δεδομένη.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ όλους και όλες που με τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς και εκείνους και εκείνες που δώσαμε μαζί τον αγώνα όλη αυτήν την περίοδο.
Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο δεν σταματάει εδώ.
Δήλωση Χριστόφορου Κριμιζή
Επίσης ο κ. Κριμιζής από το ΠΑΣΟΚ στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει:
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες που με την επιλογή τους στις εκλογές της 21/5/2023 ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ στη Χίο σε πρωταγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους όλους εκείνους τους ανθρώπους που τίμησαν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα μου και να τους διαβεβαιώσω ότι συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και πίστη την κοινή μας προσπάθεια για τη Χίο των προσδοκιών μας.
Καθαρές Κουβέντες.
ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Latest..

Ανοιχτή συγκέντρωση του Ν. Ανδρουλάκη στη Ρόδο – Πλήθος κόσμου στην ομιλία του (φωτογραφίες + βίντεο)

ΚΩΣ: Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός» τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος … [Read More...]