Σαββατοκύριακο γεμάτο σκάκι στο Καρλόβασι στις 1 και 2/4

ΣΑΜΟΣ:
Σκακιστικές δράσεις διοργανώνονται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου.
Το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, θα δοθεί μια ομιλία για τις σκακιστικές μηχανές από τον Καθηγητή Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, Αντώνη Κοντογιάννη, ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει μια παρτίδα rapid μεταξύ 2 σκακιστικών μηχανών.
Την Κυριακή 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Σάμου, στις 10.00 το πρωί, στο ισόγειο του Γυμνασίου Καρλοβάσου.
Δείτε παρακάτω την προκήρυξη του φοιτητικού πρωταθλήματος:
6ο ΣΑΜΙΑΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ “ΑΛΑΝ ΤΙΟΥΡΙΝΓΚ” ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023
1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει το 6ο Φοιτητικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Σάμου «Άλαν Τιούρινγκ».
2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Σκακιστική Φοιτητική Ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η σκακιστική λέσχη «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου και ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Απρίλη 2023 στο ισογείο του Γυμνασίου στο Καρλόβασι.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος.
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε στο τηλέφωνο 2273035794 μέχρι και το Σάββατο 1η του Απρίλη 2023. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, την Κυριακή 2 του Απρίλη 2023 (10:00 – 10:15).
6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Ανάλογα με τις συμμετοχές θα επιλεγεί και το σύστημα κληρώσεων (round robin ή ελβετικό του Swiss Manager ή VEGA) με στόχο να δοθεί ο μεγαλύτερος δυνατός χρόνος σκέψης για κάθε παρτίδα.
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Άφιξη συμμετεχόντων & επιβεβαίωση συμμετοχών 10:00 – 10:15
Έναρξη των αγώνων 10:15
Διάλειμμα 14:30 – 16:00
Λήξη των αγώνων 19:30
Απονομές Επάθλων 19:45 – 20:00
8. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο διαιτητής της ΕΣΟ Νίκος Ροκοπάνος με βοηθούς που θα οριστούν από το Σκακιστικό Όμιλο Σάμου.
9. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα κριτήρια άρσης ισοβαθμιών είναι τα εξής:
για το ελβετικό σύστημα:
I. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.
II. Το κριτήριο Μπούλχοτζ (βαθμοί των αντιπάλων)
III. Το κριτήριο Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
IV. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
V. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
για το κυκλικό σύστημα πουλ:
I. Το σύστημα Σόννεμπορν – Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
II. Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
III. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
10. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής ενώ στους 3 πρώτους φοιτητές της τελικής κατάταξης θα απονεμηθούν μετάλλια.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..

“Εν Καλύμνω..τώρα” της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 -Γνωριμία με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ευτυχία Μπίλλη (Νέα Κάλυμνος). (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Δείτε τη διαδικτυακή ενημερωτική εκπομπή «Εν Καλύμνω…τώρα» της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 Καθημερινά η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως … [Read More...]

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ: ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Παντελής Μπουρνιάς με δημόσια δήλωσή του τονίζει την ανάγκη για επένδυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα … [Read More...]