Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 108 / 27-06-2023)

ΧΙΟΣ :
                *Παρήλθαν και οι δεύτερες εθνικές εκλογές και ο λαός δια της ετυμηγορίας του αποφάσισε ποιους έκρινε καταλληλότερους να τον κυβερνήσουν τα επόμενα χρόνια. Οι πρόσφατες, αυτές, εκλογές μας δίνουν το έναυσμα να σχολιάσουμε την επικαιρότητα των ημερών.
                Ως ήταν αναμενόμενο, η νίκη της Ν.Δ. ήταν προβλεπόμενη και αναμενόμενη. Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα σε σχέση με τις προ μηνός εκλογές. Ήταν επόμενο να εκλεγεί η Ν.Δ. τη στιγμή που δεν υπήρχε στιβαρή και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση επι 4 χρόνια (το αυτό θα συμβεί και σε πλείστους όσους Δήμους της χώρας, γράψτε το να το διαβάσετε σε 3 μήνες από σήμερα…). Και αναφέρομαι στην <<αξιωματική αντιπολίτευση>> και όχι αόριστα στην <<αντιπολίτευση>> διότι -κακά τα ψέματα- μπορεί οι μικρότεροι πολιτικοί συνδυασμοί να καταθέτουν προτάσεις και να έχουν δημόσια φωνή, όμως φαίνεται ότι δεν πείθουν την πλειοψηφία του λαού.  Έτσι, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι για … κλάματα, ο κυβερνών χαίρεται … !
                Πέραν δε όλων των άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση κρίθηκε ως κυβέρνηση την περίοδο 2015-2019 και τα έκανε … θάλασσα ! Τα μεγαλύτερα δύο κατορθώματά της ήταν αφενός να βάλει τους 17χρονους πιτσιρικάδες να ψηφίζουν (υπόψιν ότι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η πλειοψηφία τους ψήφισε ακροδεξιά κόμματα- <<Συγχαρητήρια, Τσίπρα, για την πράξη σου αυτή…>>…) και αφετέρου με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική σκηνή του τόπου (που με αυτήν ΄΄απαγχονίστηκε΄΄ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ…) διέλυσε τις δημοτικές και περιφερειακές Αρχές ανά το πανελλήνιο, δίνοντας τη δυνατότητα ατομικών πολιτικών συναλλαγών μεταξύ κυβερνόντων και άλλων εκλεγμένων από τους συνδυασμούς των μειοψηφιών ελέω λήψης… καρέκλας… !
                Για να μην μιλήσω για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και της πανδημίας που, Κύριος οίδεν, πώς θα πορευόταν η χώρα με αυτά εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ !
                Γι΄ αυτό οι πολίτες, μπορεί μεν να διέκριναν σοβαρά λάθη, παραλείψεις και ακρότητες κατά την διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια, όμως επέλεξαν τη σταθερότητα που εγγυήθηκε (και όχι τους τυχάρπαστους εκ των ροζέ αριστεριζόντων) εφαρμόζοντας το της λαϊκής μας σοφίας <<στους στραβούς βασίλευσε ο μονόφθαλμος>> … !

                *Είχα γράψει και στο προηγούμενο σημείωμά μου -προ εικοσαημέρου- ότι, ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι δείγμα δημοκρατίας και δεν πρέπει να μας φοβίζουν οι διάφορες (διαφορετικές) αντιλήψεις, αρκεί να κινούνται μέσα στο τόξο του δημοκρατικού πολιτεύματος και να μην πρεσβεύουν αλλότρια ήθη που απάδουν με τη δημοκρατία.
                Έτσι, θεωρούσα και θεωρώ θετικό το ότι εισήλθαν στη Βουλή τόσο η <<Πλεύση Ελευθερίας>> της κας Κωνσταντοπούλου όσο και η <<Νίκη>> του κ. Νατσιού. Να σας πω το γιατί; Διότι η <<Πλεύση Ελευθερίας>> θα ασκήσει δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ (ως σάρξ εκ της σαρκός του) και η <<Νίκη>> στην Ν.Δ. (αλλά και ευρύτερα).
*Αυτό που, πραγματικά, με έχει εξοργίσει είναι η στάση ορισμένων κεντρικών ΜΜΕ έναντι της <<Νίκης>> την οποία χαρακτηρίζουν ακροδεξιό κόμμα, δίχως να έχει μέχρι σήμερα δείξει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, πολλοί χώροι συνυφασμένοι με την δεξιά έπαθαν <<ταράκουλο>> με την <<Νίκη>> (ακόμη και ο χώρος της επίσημης Εκκλησίας) διότι οι άνθρωποι της <<Νίκης>> σέβονται τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις, δεν πρεσβεύουν κάτι το αλλότριο προς τα χρηστά Ελληνικά ήθη και έθιμα αλλά και την παράδοση της Εκκλησίας μας, ούτε μπορεί κάποιος μέχρι στιγμής να τους προσάψει κάτι το αρνητικό.
                Παρακολουθώ τα γραφόμενα και τις θέσεις του κ. Νατσιού εδώ και 20 χρόνια και σας πληροφορώ ότι, ουδέποτε έδωσε το παραμικρό δικαίωμα σε κάποιον. Ο άνθρωπος απλά πρεσβεύει όσα πρεσβεύει η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός. Και μάλιστα τα ίδια λέει εδώ και 30 χρόνια, δεν άλλαξε σήμερα -ούτε υποκρίνεται- για να επιτύχει κάτι πολιτικά ή να εκλεγεί.
                Άκουσα, χθες βράδυ, σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή την τοποθέτηση ενός <<εκπεσόντος>> (από την λαϊκή κρίση, μη εκλεγέντος) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την <<Νίκη>> και να την χαρακτηρίζει ακροδεξιά και σκοταδιστική επειδή λέει είναι ενάντια στις αμβλώσεις- εκτρώσεις. Μα, πολύ καλά κάνει και είναι ενάντια στις αμβλώσεις αφού η έκτρωση είναι φόνος. Αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ότι <<άμα σύλληψις, άμα άνθρωπος>> Από τη στιγμή που έχουμε σύλληψη του εμβρύου στη μήτρα της μητέρας έχουμε άνθρωπο. Είτε σκοτώσεις το παιδί την πρώτη εβδομάδα, είτε τον πρώτο μήνα, είτε τον έκτο μήνα, δεν παύει να είναι φόνος. Σκοταδιστές είναι αυτοί που για τη δική τους καλοπέραση σκοτώνουν τα παιδιά τους, μιλώντας για δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Μιλώντας και κοιτάζοντας μόνο για την ευμάρεια, τον ατομικό πλούτο, την προσωπική ανέλιξη και τίποτε άλλο. Εγώ συγχαίρω την <<Νίκη>> για τις απόψεις της αυτές. Δεν είναι δικαίωμα της γυναίκας να κάνει έκτρωση. Το σώμα της μπορεί να το εξουσιάζει (μερικώς βέβαια, διότι ούτε αυτό της ανήκει πλήρως, αφού Άλλος αποφασίζει πότε θα έλθει και πότε θα φύγει από τον κόσμο αυτό), όμως η δεύτερη ψυχή που φέρει μέσα της (έμβρυο) δεν είναι επιλογή της -ούτε δικαίωμα- να θέσει τέρμα στη ζωή της. Τώρα, ξέρω ότι θα αρχίσουν πάλι τα γνωστά ακαλλιέργητα παπαγαλάκια να μιλούν για φασισμό, οπισθοδρομισμό, μεσαίωνα, κλπ. Δεν πειράζει. Ας διαβάσουν θεολογία (και ψυχολογία) και όποιος θέλει τα ξαναλέμε.
                Σε λίγο καιρό θα φτάσουμε σε σημείο κάποιοι δήθεν προοδευτικοί (τρομάρα τους…!) να μας έχουν ΄΄δακτυλοδεικτούμενους΄΄ που πηγαίνουμε και στην Εκκλησία την Κυριακή ή τα παιδιά μας στο Κατηχητικό ! Τελικά, η Αγία Γραφή είναι διαχρονική και διαρκώς επαληθεύεται.
                Επίσης, άκουσα τον λόγο ελάχιστων Αρχιερέων που δήθεν απέτρεπαν τον κόσμο να ψηφίσει <<Νίκη>> και διερωτήθηκα: Τόσες δεκαετίες που η … ΄΄δεξιά του … Κυρίου΄΄ … ήταν προσκείμενη στη Ν.Δ. όλα ήταν ρόδινα και σήμερα που ήλθε η <<Νίκη>> τους χάλασε την σούπα; Γιατί μας λένε κάποιοι ότι η Εκκλησία δεν πολιτικοποιείται και δεν κομματικοποιείται; Είπε κάποιος το αντίθετο; Έθεσε υποψηφιότητα κάποιος Κληρικός ή εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Δεν νομίζω (εξάλλου το απαγορεύει ο Νόμος). Άρα, προς τι τόση σπουδή; Μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την Εκκλησία έθεσαν υποψηφιότητα και από εκεί και πέρα ο κόσμος τους κρίνει και πριν και μετά την κάλπη. Γιατί τόση πρεμούρα; Μήπως διότι η Ν.Δ. δεν αποτελεί πλέον την πολιτική παράταξη που εξέφραζε τα της Εκκλησίας και παλαιότερα αντιπροσώπευε τους παραδοσιακούς κεντροδεξιούς; Απλός προβληματισμός !!!
                Για να μην  παρεξηγηθώ, δεν ψήφισα <<Νίκη>>, όμως δεν μπορώ και να μην πω την αλήθεια. Από τη στάση της απ΄ εδώ και στο εξής θα κριθεί το αν θα την προτιμήσει ο λαός (που δεν την ψήφισε τώρα) την επόμενη φορά. Θα κριθεί δε από τον ίδιο λαό αυστηρότερα.

                *Εκείνο, που αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας είναι ότι, το ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει σήμερα τον παραδοσιακό κεντρώο χώρο, απαλλαγμένο πλέον από τα βαρίδια του παρελθόντος, φαίνεται να ανακάμπτει δυναμικά και να τείνει σε λίγο καιρό να έχει ηγετικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας. Μέχρι σήμερα απέδειξε ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν έχει ένα στείρο αντιπολιτευτικό λόγο, αλλά ένα σοβαρό λόγο με προτάσεις εφικτές και όταν πρόκειται για το καλό της χώρας -ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα- <<βάζει πλάτη>>.

                *Το γενικότερο συμπέρασμα είναι αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι: <<Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα΄ ρθεις>> ! Για αυτό χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, όχι έπαρση και αλαζονεία και -κυρίως- ανοικτά αυτιά στα κελεύσματα του απλού κόσμου. Αυτός είναι ο αυστηρότερος κριτής και έχει αποδειχθεί ότι, δεν επιβραβεύει τον καλύτερο ή αξιότερο, αλλά τιμωρεί τον ψεύτη, τον αλαζόνα και ανυπάκουο ! Έτσι, δεν κέρδισε η Ν.Δ., αλλά έχασε παταγωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο δε αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι, έπειτα από 4 χρόνια αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν αύξησε τα ποσοστά του (κάτι που συμβαίνει με όλους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση) αλλά κατακρημνίστηκε ! Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος πληγώθηκε τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε περιθώριο ελιγμών για όποια νέα λάθη !

                *Εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα όλων των εκλεγμένων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) για το καλό του τόπου. Η κυβέρνηση πρέπει να λύσει σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν και αποτελούν θηλιά στο λαιμό του απλού λαού, όπως π.χ.: 1) Τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, 2) την αδυναμία ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα έκτακτα περιστατικά υγείας, 3) την ασφάλεια και τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, τραίνα, λεωφορεία, κλπ), 4) την ανεργία των νέων, 5) την εξωτερική πολιτική και δη τις σχέσεις μας με την Τουρκία, 5) την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες στα παντοπωλεία και το ηλεκτρικό ρεύμα, 6) τα εκτελούμενα έργα στην επαρχία, κ.α.
                Και τελικά αποδείχθηκε ότι, όσο και αν φωνάζουν κάποιοι, ορισμένοι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν εκλογές και να τις κερδίζουν. Δεν μπα να φωνάζει όλος ο κόσμος, αυτοί που ήθελαν να εκλεγούν εξελέγησαν κι ας φώναζε όλο το νησί από το πληκτρολόγιο του καναπέ!

                *Σε σχέση με το ανωτέρω, θα μιλήσω ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ και θα πω: Όσοι επιθυμείτε να εκλεγείτε Δήμαρχοι στο Δήμο Χίου ΕΝΩΘΕΙΤΕ αποδεικνύοντας στον κόσμο ότι σας ενδιαφέρει το καλό του τόπου και όχι η καρέκλα. Έχετε προθεσμία 20 ημερών. Εάν δεν το κάνετε και εξακολουθείτε να πρεσβεύετε ότι καθένας σας μπορεί μόνος να κερδίσει τις εκλογές, περαστικά σας και καλό…  (πολιτικό) παράδεισο !!!
                Εάν εσείς δεν βάζετε στην άκρη τον εγωισμό σας, γιατί θα πρέπει να σας ακολουθήσουμε εμείς και να μην πορευτούμε με κάποιον που βλέπουμε ότι θα εκλεγεί, ώστε να προσφέρουμε ουσιαστικά στον τόπο μας από μια θέση ευθύνης που θα βοηθήσει το νησί και τους συμπολίτες μας; <<Τροφή για σκέψη>> λίγες ημέρες πριν τη λήψη τελεσίδικων αποφάσεων (ένθεν κακείθεν). Ευτυχώς, η Χίος είναι μικρή και αλληλογνωριζόμαστε !

                *Σε λίγες ημέρες και πάλι μαζί. Μέχρι τότε, υγεία και χαρά σε όλους  !

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]