Σε συζητήσεις για πέντε ξενοδοχεία η HIG Capital

ΚΩΣ: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά τριών ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, καθώς και άλλων δύο στην ηπειρωτική Ελλάδα, βρίσκεται αυτό το διάστημα το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital. Σύμφωνα με πηγές της Inventio, που λειτουργεί ως διαχειρίστρια των επενδύσεων του fund στη χώρα, οι τρεις από τις παραπάνω πέντε εξαγορές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους και να ξεκινήσει άμεσα επενδυτικό πρόγραμμα για την αναβάθμισή τους.
Εφόσον τα σχέδια αυτά ευοδωθούν και επιπλέον καταφέρει να ελέγξει τον όμιλο Κυπριώτη, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση, η HIG μπορεί να αποκτήσει έως και 17 ξενοδοχεία στην Ελλάδα: επτά που ήδη κατέχει, πέντε του ομίλου Κυπριώτη στην Κω και πέντε που συζητά να εξαγοράσει αυτή την περίοδο. Αν και τα τιμήματα των συναλλαγών δεν έχουν γίνει γνωστά, εκτιμάται πως συνολικά σχεδιάζεται να επενδυθούν 500 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε αυτόν τον κλάδο.
Η HIG ξεκίνησε από τη Ρόδο, συνέχισε στην Κέρκυρα, πέρασε στην Κω και κατόπιν στην Κρήτη. Στην Κω έχει προχωρήσει στην εξαγορά των δανείων της Eurobank και της Πειραιώς προς τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη, o οποίος ελέγχει πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο νησί. Πρόκειται για δύο πέντε αστέρων, το Panorama Hotel & Suites και το Maris Suites, και τρία τεσσάρων αστέρων, το Aqualand, το Hippocrates και το Village Resort. Η ονομαστική αξία των δανείων Κυπριώτη που απέκτησε η HIG Capital είναι ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ο βασικός μέτοχος, Κώστας Κυπριώτης, προχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι μονομερώς στην εκμίσθωση των πέντε ξενοδοχείων του στη Hotel Brain για έως και 10 έτη. Αποτέλεσμα είναι οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε δικαστική αντιπαράθεση για τον έλεγχο του συγκροτήματος. Πριν από την απόβαση στην Κω η HIG είχε εξαγοράσει δύο μονάδες στη Ρόδο, οι οποίες αποκτήθηκαν από την Aldemar, συμφερόντων του ομίλου Αγγελοπούλου, και ειδικότερα τα ξενοδοχεία της εταιρείας Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε. που ήταν γνωστά ως Paradise Village και Amilia Mare στην Καλλιθέα και πλέον ονομάζονται Elissa, συνολικής δυναμικότητας 2.300 κλινών.
Η σχετική συμφωνία ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2019. Κατόπιν εξασφάλισε τον έλεγχο τεσσάρων ακόμη ξενοδοχείων στην Κέρκυρα και ειδικότερα τις μονάδες της Mayor Hotels & Resorts του ομίλου Γ. Ε. Δημητρίου, Mon Repos Palace «ART Hotel», Capo Di Corfu, La Grotta Verde Grand Resort και Pelekas Monastery. Νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε την εξαγορά του πρώην ξενοδοχείου Aldiana, στην περιοχή Μόχλου στην Κρήτη, με επενδυτικό πλάνο για την ανακαίνιση, κατασκευή και αναβάθμιση σε πεντάστερο συνολικά 370 δωματίων. Και τώρα συζητά την αγορά τριών ακόμη ξενοδοχείων στο νησί. Χωρίς τα δωμάτια του ομίλου Κυπριώτη, τον οποίο ακόμη δεν έχει καταφέρει να ελέγξει, η Ella Resorts, δηλαδή ο ξενοδοχειακός βραχίονας διαχείρισης της HIG, διαθέτει αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα επτά μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 3.500 κλειδιών (εκ των οποίων αυτή της Κρήτης τελεί υπό ανακαίνιση) και στόχος της είναι να ανέλθει μέσα στα επόμενα δύοτρία έτη σε 6.000 κλειδιά στην Ελλάδα, αλλά και να αναπτυχθεί παράλληλα και σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς.
Πηγή: https://www.moneyreview.gr/

Latest..