ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ετέλεσε τρισάγιο στον Απελευθερωτή της Λήμνου Π. Κουντουριώτη στην Ύδρα.

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς του Αρχιμ. π. Ιερωνύμου Σχίζα, με αφορμή την συμμετοχή του στις λατρευτικές εκδηλώσεις των Θεομητορικών εορτασμών 2023 στην αγιοτόκο και ηρωοτόκο Ύδρα, η οποία εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, ως ναυαρχείο του αγώνος, επισκέφθηκε το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και ξεναγήθηκε στους χώρους αυτού από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ.
π. Νεκτάριο Δαρδανό, απόφοιτο και του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο Σεβασμιώτατος εντυπωσιάστηκε κυρίως απο την Λήκυθο που περιέχει ταριχευμένη την ηρωική καρδιά του Αρχιναυάρχου του Αγώνος Ανδρέα Μιαούλη (αφιέρωμα Ιερό του Βασιλέως Όθωνος και Βαυαρική συνήθεια της εποχής) και από την διαθήκη του ελευθερωτού του Αιγαίου Πελάγους, Παύλου Κουντουριώτου, του και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Σεβασμιώτατος κατέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, λίγο προ της αναχωρήσεώς του, τις σκέψεις και εντυπώσεις του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσωπα των δύο μεγάλων Ναυάρχων Ανδρέα Μιαούλη και Παύλου Κουντουριώτου, γόνων της ευάνδρου νήσου Ύδρας.

Παραμονή της εορτής της Παναγίας των Ναυμάχων, 22 Αυγούστου, ημέρα της κοιμήσεως του ενδόξου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτου, ο Σεβ. Λήμνου μετά των Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου του, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ύδρας, Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχου και άλλων Δημοτικών Συμβούλων μετέβησαν στον τάφο και ετέλεσε τρισάγιον δια την ανάπαυσιν της ψυχής του Κυβερνήτου του θρυλικού πλοίου “Aβέρωφ”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ένδακρυς και με βαθύτατο σεβασμό, γονάτισε και ασπάσθηκε τον τάφο του Ναυάρχου Παύλου, καταθέτοντας την ανεξόφλητη ευγνωμοσύνη του Λημνιακού λαού, του οποίου την νήσο απελευθέρωσε στις 8 Οκτωβρίου του 1912. Υπογράμμισε, τέλος, στους παρισταμένους ότι δεν πρέπει η λήθη να σκεπάσει την καταλυτική συνδρομή του Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτου κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, επειδή αυτή τελικά οδήγησε στην νικηφόρα έκβαση του Αγώνος.

Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Στο Λιβαδοχώρι ξενύχτησαν οι αγρότες της Λήμνου. Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κάθοδος στην Μύρινα.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]