Η Σεβαστή Κούρου εκλέχτηκε ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Καλυμνίων της 25ης Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η “Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων”
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν συνολικά 18 δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα οι 15 Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι 3 της ελάσσονος μειοψηφίας (Γεώργιος Μαύρος, Ιωάννης Μαγκάκης, Καλλιόπη Μαύρου.
Απόντες ήταν 7 δημοτικοί σύμβουλοι. Συγκεκριμένα οι 4 της μείζονος μειοψηφίας Γαλουζής Ιωάννης, Μικές Ρήγας, Κρις Aλαχούζος και Γεώργιος Ψαράς, οι δύο της Παράταξης Διακομιχάλη (Διακομιχάλης Δημήτριος και Παντελής Ζωίδης) και ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Χούλης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης έθεσαν κατόπιν σχετικής δήλωσής τους στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τις υποψηφιότητες τους και ήταν οι παρακάτω τρεις(3).

  • ΚΟΥΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  • ΚΟΥΦΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ – ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΤΕΛΗ
  • ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΝΕΚΤΑΡΙΑ του ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Θεοφιλίδης ,ο οποίος μεταξύ άλλων διευκρίνισε ότι η ψηφοφορία είναι μυστική και προϋπόθεση επιλογής είναι ο υποψήφιος να λάβει την πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή 17 ψήφους,
Στην πρώτη ψηφοφορία η Σεβαστή Κούρου έλαβε 16 ψήφους, χωρίς να λάβει την πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού συμβουλίου που απαιτείτο. Αμέσως μετά ακολούθησε και 2η ψηφοφορία κατά την οποία η Σεβαστή Κούρου, έλαβε δεκαεπτά (17) ψήφους, οπότε και επιλέγεται στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων.
Κατόπιν αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε :
Α. Επιλέγει ως Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης την κα ΚΟΥΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Β. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν. 4804/2021 (Α’ 90).
Γ. Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.
Εκ του αποτελέσματος είναι φανερό ότι η Σεβαστή Κούρου, ψηφίστηκε εκτός από τους 15 δημοτικούς συμβούλους της Πλειοψηφία και από 2 από τους 3 δημοτικούς συμβούλους της Ελάσσονος μειοψηφίας του Γ.Μαύρου, για να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 17 ψήφων

Latest..

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 15 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΧΙΟΣ : Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να … [Read More...]

Ο ΣΙΝΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΧΙΟΣ : Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ-Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: Καθώς οι ανάγκες του νοσοκομείου ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε είναι αυξημένες την ίδια … [Read More...]