ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ – ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΙΟΣ : Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά», κ. Καραβασίλης, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή, για άρνηση διαχειριστικού ελέγχου, θέτοντας τον Δήμαρχο σε δύσκολη θέση.

Ο κ. Καραβασίλης, σε μια σφοδρή κριτική, κατηγόρησε τον Δήμαρχο για διγλωσσία, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μαλαφής υποσχέθηκε διαφάνεια και ελέγχους προεκλογικά, αλλά τώρα αποφεύγει να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του. Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι η άρνηση για διαχειριστικό έλεγχο δημιουργεί σκιές και ερωτήματα για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Χίου, ευρισκόμενος εμφανώς σε δύσκολη θέση, προσπάθησε να αποφύγει τη συζήτηση του θέματος, προβάλλοντας διάφορες πολιτικές δικαιολογίες. Υποστήριξε ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν είναι αναγκαίος αυτήν τη στιγμή, λέγοντας διάφορες πολιτικές δικαιολογίες.

Η τοποθέτηση αυτή δεν ικανοποίησε τον κ. Καραβασίλη, ο οποίος επέμεινε ότι οι δημότες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πώς διαχειρίστηκαν τα οικονομικά του Δήμου και ότι η άρνηση για έλεγχο ενισχύει την αίσθηση αδιαφάνειας. Η ένταση στη συνεδρίαση κορυφώθηκε, με τον κ. Καραβασίλη να επιμένει να πάρει σαφείς απαντήσεις.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς το ζήτημα της διαφάνειας και της ορθής διαχείρισης των δημόσιων πόρων αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους δημότες. Αναμένονται περαιτέρω αντιδράσεις και εξελίξεις στο θέμα, καθώς η πίεση προς τον Δήμαρχο Μαλαφή για διεξαγωγή του διαχειριστικού ελέγχου εντείνεται.

Η δημοτική αρχή καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που εγείρονται, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη των δημοτών στη διοίκηση του Δήμου Χίου, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται στην αρχή της θητείας της.

Δείτε στο βίντεο μετά τις 4 ώρες:

Latest..

Από τον αρχιερατικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γιάννης Χατζηγιάννη, Παναγιώτης Καλατζή και Θανάσης Καπάτος τιμήθηκαν στο Αναγνωστηρίο Αγιάσου – Αναβίωση εθίμων Κάψαλα και Κλήδονας

ΛΕΣΒΟΣ: Συνεχίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων απόδοσης τιμής σε παλιούς εν ζωή ευρισκόμενους ερασιτέχνες πρωταγωνιστές του λαϊκού μας θεάτρου, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, … [Read More...]