Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

ΚΩΣ:

Με την έλευση του καλοκαιριού, οι υψηλές θερμοκρασίες μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή, αναγκάζοντάς μας να χρησιμοποιούμε συνεχώς κλιματιστικά και ανεμιστήρες για λίγη δροσιά.
Δυστυχώς, αυτή την πολυτέλεια δεν την έχουν τα περισσότερα ζώα.

Αδέσποτα, άγρια ζώα και κτηνοτροφικά ζώα υποφέρουν σε αυτές τις συνθήκες.
Παρά τις δυσκολίες, υπάρχουν και ευχάριστα περιστατικά που μας δίνουν χαρά. Ένα από αυτά είναι η πρόσφατη διάσωση μιας μικρής αλεπούς που βρέθηκε με θερμοπληξία στην περιοχή Βλυχά της Ρόδου.
Το μικρό αλεπουδάκι είχε χάσει τη μητέρα του και βρισκόταν σε κακή κατάσταση. Με τη βοήθεια του δασαρχείου και του εθελοντή Γιώργου Κρητικού, που είναι γνωστός για την αφοσίωσή του στη διάσωση ζώων στη Ρόδο, το αλεπουδάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη.
Το αλεπουδάκι, που σύμφωνα με τον κ. Κρητικό είναι συνεργάσιμο και πολύ γλυκό, αναρρώνει καλά, γεγονός που είναι το πιο σημαντικό.
Μπράβο σε όσους συνέβαλαν στη διάσωση. Τα ζώα, ειδικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα υποστηρίξουμε.

Σημάδια θερμοπληξίας
Η θερμοπληξία είναι μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα. Τα σημάδια θερμοπληξίας περιλαμβάνουν:

 1. Γρήγορη και βαριά αναπνοή.
 2. Πανικός και ανησυχία.
 3. Σιελόρροια.
 4. Υψηλή θερμοκρασία σώματος.
 5. Αδυναμία και κατάρρευση.
 6. Εμετός και διάρροια.
 7. Απώλεια συνείδησης ή λήθαργος.
 8. Κόκκινα ή σκοτεινά ούλα και γλώσσα (σε σκύλους).

Αντιμετώπιση Θερμοπληξίας

  • Μεταφέρετε το ζώο σε σκιερό και δροσερό μέρος.
  • Δροσίστε το με νερό, αλλά αποφύγετε τον πάγο ή πολύ κρύο νερό που μπορεί να προκαλέσει σοκ.
  • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά.
  • Εάν είναι δυνατόν, δώστε του να πιει νερό.
  • Αναζητήστε άμεσα κτηνιατρική βοήθεια.

Η έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση της θερμοπληξίας μπορεί να σώσει ζωές, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι και προσεκτικοί κατά τους θερμούς μήνες.
Πηγή: petkeepers.gr

Latest..

Οι γιατροί της Κω προσβεβλημένοι από την στάση των τοπικών αρχών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με το υπ. υγείας | «Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

ΚΩΣ: Αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» οι Ιατροί της Κω την Τετάρτη 24 Ιουλίου . «Άδικη η στάση της περιφέρειας , της Ένωσης … [Read More...]