Σοβαρές αντιδράσεις στη Νίσυρο για την επιστολή καταγγελία του Δημάρχου κατά της Ιατρού κ. Ειρήνης Ντιάκωβα | Συγκέντρωση υπογραφών, αντιδράσεις από ΝΔ και ΑΔΕΔΥ

ΚΩΣ:

ΝΔ Νισύρου: Αμέριστη η συμπαράστασή μας στην Ιατρό κ. Ειρήνη Ντιάκωβα – Αστήρικτες και συκοφαντικές οι κατηγορίες του Δημάρχου

ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: “Αστήρικτες και άδικες οι κατηγορίες δημάρχου για τη γιατρό στη Νίσυρο”
Να σταματήσει οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία, σε βάρος της μοναδικής γιατρού που υπηρετεί στη Νίσυρο της Ειρήνης Ντιακώβα, από τη 2η ΔΥΠΕ, ζητά το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου, μετά την έγγραφη αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος σε βάρος της γιατρού.
Θεωρεί αστήρικτες και άδικες τις καταγγελίες του δημάρχου “απουσιάζουν“, όπως εξηγεί, “στοιχεία συγκεκριμένα που να στοιχειοθετούν οποιασδήποτε μορφής αδίκημα και το έγγραφο περιορίζεται σε παράθεση γενικών κατηγοριών. Οποιαδήποτε αναφορά σε βάρος Δημοσίου Υπαλλήλου δε μπορεί να στηριχτεί σε φήμες“.
Ψήφισμα πολιτών και συγκέντρωση υπογραφών στο διαδίκτυο:
https://secure.avaaz.org
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Νισύρου και οι Απανταχού Νισύριοι, καταδικάζουμε ως ψευδή και προσβλητική την αναφορά του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου για την επί 16 χρόνια, μόνιμη κάτοικο, ιατρό του νησιού κ. Ειρήνη Ντιακώβα, ότι δήθεν «η συμπεριφορά της προς μια μερίδα κατοίκων του νησιού, που ψήφισαν την παράταξη του κ. Κορωναίου, δεν είναι η πρέπουσα που θα έπρεπε να επιδεικνύει», υπονοώντας ότι παρέχει υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης με βάση τις κομματικές προτιμήσεις του καθενός. Ουδεμία καταγγελία ή έκφραση παραπόνων έχει υπάρξει στα 16 χρόνια της θητείας της κ. Ντιακώβα, ενώ είναι πάρα πολλά τα μηνύματα αναγνώρισης του έργου της και της πολύτιμης παρέμβασης της σε κρίσιμα θέματα υγείας εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Παράλληλα η διοίκηση του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου εκφράζει την στήριξη της στην γιατρό επιφυλασσομένη για επιπλέον μέτρα στήριξης και καλεί τον δήμαρχο να συνδράμει στο δύσκολο έργο της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και τη 2η ΔΥΠΕ να στελεχώσει άμεσα το ΠΠΙ Νισύρου με επιπλέον προσωπικό.
ΕΝΙΕΑ Νισύρου: Η κατάπτυστη αυτή επιστολή – καταγγελία καθρεφτίζει απόλυτα τον χαρακτήρα και την μεθοδολογία του Δημάρχου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 10/11/2023 ο Δήμαρχος Νισύρου απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό μέσω της οποίας καταγγέλλει έμμεσα αλλά με σαφήνεια, την ιατρό του νησιού μας κ Ειρήνη Ντιάκωβα, πως δεν ασκεί το επάγγελμά της με υπευθυνότητα αλλά επιλεκτικά, σε σχέση με τις επιλογές των ασθενών στις δημοτικές εκλογές. Το ατυχές περιστατικό που οδήγησε τον συμπατριώτη μας στο Ιατρείο έγινε η αφορμή προκειμένου ο Δήμαρχος να καταγγείλει για μια ακόμα φορά την γιατρό μας (για πολλοστή φορά από την πρώτη μέρα που ανάλαβε τα καθήκοντά του την πρώτη του θητεία) και όχι το ενδιαφέρον του για τον νέο άνθρωπο.
Η κατάπτυστη αυτή επιστολή – καταγγελία καθρεφτίζει απόλυτα τον χαρακτήρα και την μεθοδολογία του Δημάρχου που έχει στόχο να εξοντώσει με κάθε τρόπο κάθε μια και κάθε ένα που εκτιμά, με το άρρωστο μυαλό του, πως είναι απέναντι του. Ήδη από την πρώτη μέρα της τρίτης του θητείας άρχισε τον πόλεμο σε κάθε συμπατριώτη μας που θεωρεί πως δεν τον στήριξε στις εκλογές. Όσο συνειδητοποιεί πως είναι μειοψηφία στους μόνιμους κατοίκους του νησιού, όσο συνειδητοποιεί πως η πλειονότητα των κατοίκων απομακρύνεται από δίπλα του λόγω του χαρακτήρα του, τόσο πιο διχαστικός, τόσο πιο εκδικητικός εμφανίζεται καθημερινά.
Εμάς ως παράταξη, δεν μας ενδιαφέρει αν ο κ. Δήμαρχος περιφέροντας την εμπάθειά του έχει επιλέξει να εκτίθεται σε όλο το νησί, σε όλους τους φορείς, σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά στο θέμα της γιατρού του νησιού έχουμε υποχρέωση να τον καταγγείλουμε, να τον εκθέσουμε, ασκώντας όλα όσα ο νόμος επιτρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις
. Η καθολική αποδοχή της γιατρού μας από τους κατοίκους του νησιού μας είναι δεδομένη. Οι μαρτυρίες τους αν απαιτηθούν είναι δεδομένες.
Η μαρτυρία της οικογένειας του νέου που έτυχε της φροντίδας της γιατρού στο περιστατικό που αναφέρει ο Δήμαρχος στην επιστολή του, είναι δεδομένη.
Με το αίσθημα της ασφάλειας των συμπατριωτών μας στο νησί δεν παίζει κανείς. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.ΝΙ.Ε.Α. (παράταξη Μάρτιν-Γιαννάκη)
Δείτε περισσότερα στο Νισυρίων Βήμα στο fb:
https://www.facebook.com/groups/163248620490186/

Latest..

Το παραδοσιακό πανηγύρι στον αυλόγυρο του ΙΝ Αγίου Νικολάου Πόθιας, μετά τον εσπερινό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις επιχορήγησης Πολιτιστικών – Αθλητικών Συλλόγων & Σωματείων

ΣΑΜΟΣ: Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παροχή χρηματικής επιχορήγησης πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και σωματείων για δράσεις – … [Read More...]