Σπαρτιάτες: Τρεις βουλευτές διέγραψε ο Bασίλης Στίγκας

ΛΗΜΝΟΣ:
Άρχισε τις διαγραφές ο Βασίλης Στίγκας θέτοντας εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τρεις εκ των «σκληρών» του κόμματός, τους Χάρη Κατσιβαρδά, Χάρη Δημητροκάλλη και Ιωάννη Κόντη.

Με επιστολή που έφθασε στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο Βασίλης Στίγκας που κρατάει προς ώρας 9 βουλευτές, αναφέρει ότι δεν νοείται βουλευτές να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον ίδιο, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς.

Εν τω μεταξύ, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 17:00 -σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον Στίγκα- ματαιώνεται, ενώ όπως έγινε γνωστό, βουλευτές των Σπαρτιατών, χωρίς τον πρόεδρο του κόμματος, συνεδριάζουν μόνοι τους.

Πηγές από το «μέτωπο» των ανταρτών ανέφεραν πως πρόθεσή τους δεν είναι να ανεξαρτητοποιηθούν, αλλά να πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του συνεδρίου.

Προανήγγειλαν δε, ραγδαίες εξελίξεις στην περίπτωση διαγραφής τους.

Τη ληξιαρχική πράξη «θανάτου» των Σπαρτιατών αναμένει η Βουλή
Στο μεταξύ, τη ληξιαρχική πράξη «θανάτου» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών αναμένει η Βουλή μετά και τα όσα ανέφερε από βήματος ο Βασίλης Στίγκας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας παίρνοντας το λόγο μετά τον Βασίλη Στίγκα που φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη έκανε λόγο για greek mafia και Don Corleone, τον κάλεσε να του υποβάλλει και γραπτώς τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών.
«Αντελήφθην κύριε Στίγκα ότι εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της ΚΟ σας και μάλιστα με βαριές αιτιάσεις. Περιμένω και εγγράφως μια διατύπωση της εξέλιξης ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», ανέφερε από έδρας ο Κώστας Τασούλας.

Στίγκας κατά Σπαρτιατών: Καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα
Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Στίγκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των βουλευτών της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.
«Η εικόνα να είναι στο Κοινοβούλιο αρχηγός και να μην έχει τους βουλευτές του δεν έχει ξανασυμβεί. Έχω μπει στο ρεκόρ Γκίνες, δεν φταίω εγώ για αυτό, οι κύριοι που λείπουν να το πω δημόσια είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά που παραπέμπουν σε greek mafia και Don Corleone», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν φοβάμαι, ως Σπαρτιάτης στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι γιατί έχω πέσει πολλές φορές, είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης».
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι νωρίτερα η απομόνωση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα από τους βουλευτές του, οι οποίοι τον άφησαν εντελώς μόνο του στην αίθουσα της Ολομέλειας, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πυρκαγιές.
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Οι λόγοι απουσίας τους είναι συμβολικοί και συνειδητοί, έλεγαν βουλευτές του με τον Χάρη Κατσιβαρά – ο οποίος τελικά διεγράφη – να φέρεται να δηλώνει ότι ήταν επιλογή τους να τον αφήσουν μόνο.
«Βρισκόμαστε σε μια διελκυστίνδα αντιπαράθεσης για το συνέδριο», αναφέρουν βουλευτές των Σπαρτιατών που απουσίαζαν από την Ολομέλεια και επιμένουν να ζητούν συνέδριο με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες με προσθήκη νέων μελών στο κόμμα.
Ο Βασίλης Στίγκας αντιδρά, δεν υπογράφει αιτήσεις νέων μελών και επιχειρεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, καθώς γνωρίζει ότι στο συνέδριο, που φέρεται να είναι ιδέα του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθεί θέμα ηγεσίας.
Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του «επηρεάζεται» από τον Ηλία Κασιδιάρη θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει την ηγεσία και την κρατική χρηματοδότηση. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι Σπαρτιάτες πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον «5» για να διατηρηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Δεν εκβιάζομαι, δεν χειραγωγούμαι. Στήριξα τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων γιατί με στήριξε κι αυτός. Μέχρι εκεί», έλεγε σε δημοσιογράφους ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όποτε κι γίνει, είναι αποφασισμένος να πει πως όποιος θέλει να φύγει ας φύγει.

Latest..