Στα κάγκελα οι Χιώτες με τον Υπουργό Μετανάστευσης  Δημήτρη Καιρίδη:«Υπάρχουν περιοχές που ζητούν μεγαλύτερες δομές»,

ΛΗΜΝΟΣ: Θα μπορούσε να αποτελέσει άνετα μία κλασσική πολιτική φιγούρα, αδιάφορη για τα νησιά, δείγμα του political correct λόγου χωρίς όμως καμία πρακτική εφαρμογή επί του πεδίου, αν δεν ήταν ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αρχής γενομένης από τη Χίο και κομίζοντας… το απόλυτο τίποτα.
Ο νέος Υπουργός, ξεκίνησε την περιοδεία του από τη ΒΙ.ΑΛ., μετέβη στο Θόλος – από το οποίο πέρασε 2-3 φορές επισκεπτόμενος φίλους του στα Καρδάμυλα- για να καταλήξει στον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, το μεσημέρι της Δευτέρας όπου με χαμόγελο και αισιοδοξία, ανακοίνωσε ότι… δεν αλλάζει τίποτα.

[embedded content]
Και τούτο διότι, ο νέος Υπουργός δεν απάντησε επί της ουσίας τίποτα για το Θόλοςτίποτα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις οποίες – ευτυχώς δήλωσε ενήμερος-, προβάλλοντας όμως την αναπτυξιακή διάσταση του μεταναστευτικού, φθάνοντας μέχρι του τραγελαφικού σημείου να υποστηρίξει ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχουν περιοχές όπου τον παρακαλάνε όχι μόνο να μην καταργηθούν δομές φιλοξενίας αλλά απεναντίας να αυξηθεί η δυναμικότητα φιλοξενίας των δομών, υπό τον φόβο να χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική οικονομία.
Μάλιστα έκανε λόγο, για υποχρέωση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει μία νέα, σύγχρονη, ασφαλή δομή στο νησί, χαρακτηρίζοντας ως «κόσμημα» τις δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο.
Ο Δημήτρης Καιρίδης, απάντησε και στο ενδεχόμενο σύνδεσης των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Αλληλεγγύης, με τον δικαστικό αγώνα του Δήμου Χίου για το Θόλος, λέγοντας ότι πρόκειται για χρήματα της Ε.Ε. τα οποία διατίθενται ως στις τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.
Ξεκάθαρη θέση Κάρμαντζη για το Θόλος
Την παρουσία του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, εκμεταλλεύτηκε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ο Δήμος Χίου δεν θα υποστείλει σε καμία των περιπτώσεων τη σημαία του δικαστικού αγώνα για το Θόλος.
Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη αντιμετώπισης του μεταναστευτικού με σοβαρότητα και πέρα από άναρθρες κραυγές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
politischios.gr

Latest..

Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Τρίπολη

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Αισώπου μύθοι μέρος 34ο

ΧΙΟΣ : Κόραξ νοσῶν    Κόραξ νοσῶν ἔφη τῇ μητρί· «Μῆτερ, εὔχου τῷ θεῷ καὶ μὴ θρήνει». Ἡ δ’ ὑπολαβοῦσα ἔφη· «Τίς σε, ὦ τέκνον, τῶν θεῶν ἐλεήσει; τίνος γὰρ κρέας ὑπὸ σοῦ … [Read More...]