Στάχτη 270 στρέμματα, δάσος και καλλιέργειες, από την μεγάλη πυρκαγιά στις Καρυές

ΧΙΟΣ :

H επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις Καρυές, στη Χίο, για την οποία υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, βρίσκει κατοίκους και αρχές να αποτιμούν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δάσος.
Η καμένη έκταση ανέρχεται σε 270 στρέμματα, κυρίως πευκοδάσους, ενώ κάηκαν και μερικές ελαιοκαλλιέργειες κοντά στο χωριό Καρυές, όπου κινδύνευσαν και σπίτια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντών και τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν χθες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Δύναμη πυρόσβεσης και ελικόπτερο παρέμειναν στην περιοχή μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.
Σημειώνεται ότι στα Ρεστά λειτουργεί πυροφυλάκιο και καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι κάτοικοι, ώστε να υπάρχουν περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για την προστασία του δάσους.
ΣύνταξηΝεκταρία Μανουσουδάκη

Προηγούμενο άρθροΤο «ΜΑΝΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΜΑ», πάει Καλλιμασιά, 8/6

Latest..

Από τον αρχιερατικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πόθιας Καλύμνου (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Γιάννης Χατζηγιάννη, Παναγιώτης Καλατζή και Θανάσης Καπάτος τιμήθηκαν στο Αναγνωστηρίο Αγιάσου – Αναβίωση εθίμων Κάψαλα και Κλήδονας

ΛΕΣΒΟΣ: Συνεχίζοντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων απόδοσης τιμής σε παλιούς εν ζωή ευρισκόμενους ερασιτέχνες πρωταγωνιστές του λαϊκού μας θεάτρου, την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, … [Read More...]