Στάχτη οι 6,5 χιλιάδες τόμοι σπάνιων βιβλίων -Κάηκε η καταγεγραμμένη ιστορία του τόπου μας

ΛΕΣΒΟΣ:

Αποφραδα η νύκτα της 15ης προς 16η Μαΐου 2024. Το ιστορικο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Καλλονής ΛΕΣΧΗ ΑΡΙΣΒΗ, τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς. Μαζί με το κτίριο και το σύνολο του εξοπλισμού, έγιναν στάχτη οι 6,5 χιλιάδες τομοι σπανιων βιβλίων, πολλοί των οποίων ήταν εκδόσεων από των αρχών του 1700, τα χιλιάδες χειρόγραφα και οι παπυροι, με καταγεγραμμενη την ιστορία κυριως της Καλλονής, αλλά και της Λεσβου και της νεωτερης Ελλάδας, κάηκαν σημαντικοί πίνακες, συμβολα, πρωτότυπα καταστατικού ίδρυσης του σωματείου και χειρόγραφα από το έτος 1905.
Κάηκε εν ολίγοις η καταγεγραμμένη ιστορία του τόπου μας. Κάηκε το ιστορικο κτιριο που φιλοξενησε πνευματικα έργα , διαλέξεις,παρουσιάσεις και εργασίες ανθρώπων του πνεύματος, των τεχνών της επιστήμης,ομιλιες πολιτικών ηγετών, πρωθυπουργων, στρατιωτικών των ταραγμένων εποχών του τοπου μας, θρησκευτικών ηγετών, και απλών ανθρώπων της περιοχής.
Ευχαριστω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τις δυνάμεις της πυροσβεστική, της αστυνομίας και της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτια, που έφθασαν σε σημείο αυτοθυσιας.
Τα αίτια της πυρκαϊάς θα διερευνηθουν από τις αρμόδιες αρχές.
Οι αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου, ήταν κλειστές από των αρχών Απριλίου και επρόκειτο να ξαναλειτουργησουν από τον προσεχή Σεπτεμβριο, όπως γίνεται τα τελευταία 50 χρονια. Το Πνευματικό Κέντρο φιλοξενούσε στις αίθουσες του τα γραφεία της Ένωσης Λογοτεχνων Αιγαίου, καθώς και τον σύλλογο σκακιστών.

Latest..

Οι φίλοι του Ολυμπιακού “Θύρα 7” της Καλύμνου, στον μεγάλο τελικό του Conference League στην OPAP Arena -Οι πανηγυρισμοί (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Παρέμβαση ΚΕΔΕ για Δήμους χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις να στελεχωθούν μέσω προγράμματος προεργασίας ΔΥΠΑ

ΙΚΑΡΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο … [Read More...]