ΣτΕ: Συζητήθηκε η προσφυγή του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον διαγωνισμό των άγονων γραμμών-Παρέμβαση και από ΑΝΕ Καλύμνου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025, συζητήθηκε ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η υπόθεση που αφορά τον διαγωνισμό των άγονων γραμμών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει καταθέσει την αίτηση ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης με αριθμό κατάθεσης Ε 2891/2024 κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων» (ΕΑΔΗΣΥ).
Η διαμάχη αφορά την υπ’ αριθμ. 1787/2024 απόφαση του 5ου Κλιμακίου της ΕΑΔΗΣΥ, η οποία ακύρωσε όρο της διακήρυξης του διαγωνισμού. Ο όρος αυτός έδινε προβάδισμα σε πλοία νεότερης ηλικίας εντός της κατηγορίας 3, δηλαδή σε πλοία ηλικίας άνω των 20 ετών. Η ΕΑΔΗΣΥ έκρινε ότι το προβάδισμα αυτό δεν ήταν δικαιολογημένο και αντίκειται στη νομοθεσία περί δημόσιων συμβάσεων.
Στη συζήτηση ενώπιον του ΣτΕ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που είχαν προσφύγει κατά των όρων της αρχικής διακήρυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας παρενέβησαν υπέρ της διατήρησης της απόφασης της ΕΑΔΗΣΥ και ζήτησαν την απόρριψη της προσφυγής του Υπουργείου. Μεταξύ αυτών ήταν και η ΑΝΕ Καλύμνου, την οποία εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Δημήτριος Καρδούλιας και ο Γεώργιος Καραβοκύρης
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εκδοθεί, σε ένα μήνα περίπου, καθώς θα κρίνει εάν ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους αρχικούς όρους που έθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας ή εάν θα ισχύσουν οι τροποποιήσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΑΔΗΣΥ.

Latest..

Ο βομβαρδισμός του Βίριλ

ΧΙΟΣ :       Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «WIRIL» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ … [Read More...]