Στελέχη της νέας Διοίκησης ΑΝΕ Καλύμνου θα επισκεφτούν τη Δευτέρα 13/5 το Ναυπηγείο για να ενημερωθούν για την κατάσταση που βρίσκεται το υπό κατασκευή σκάφος.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Στις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης της ΑΝΕ Καλύμνου είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στο ημιτελές σκάφος που ναυπηγείται, προκειμένου να μπορέσει να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατό. Να σημειώσουμε ότι το νέο σκάφος ναυπηγείται σε αντικατάσταση του “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” που καταστράφηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσαςμετά από εκδήλωση πυρκαγιάς εν πλω, πριν 3,5 χρόνια την 1 Νοεμβρίου 2020.
Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στο υπό κατασκευή σκάφος έχουν ουσιαστικά διακοπεί εδώ και 8 μήνες περίπου, ενώ το σκάφος μεταφέρθηκε από το υπόστεγο που βρισκόταν, σε εξωτερικό χώρο του Ναυπηγείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η διακοπή των εργασιών αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του , οφείλεται αποκλειστικά σε υπαιτιότητα της ΑΝΕ Καλύμνου , η οποία δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές συμβατικές υποχρεώσεις της προς το Ναυπηγείο, καθώς και σε υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι συνεργείων που χρησιμοποιήθηκαν.
Για την ιστορία να θυμίσουμε

  1. Έντεκα (11) μήνες μετά το ναυάγιο και οκτώ (8) μήνες περίπου μετά την χορήγηση της αποζημίωσης ασφάλειας των 750.000 ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου 2021, υπογράφηκε η σύμβαση με το Ναυπηγείο.
  2. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του σκάφους, από το Ναυπηγείο το οποίο τελικά ανέλαβε την κατασκευή του, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση ήταν 9 μήνες. Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις το νέο σκάφος θα ήταν στην Κάλυμνο, τέλος Ιουλίου, αρχάς Αυγούστου 2022.Μάλιστα ο τότε Πρόεδρος Γ. Θανάτσης δήλωνε ότι ήδη ξεκίνησε τις συνεννοήσεις με τουριστικά γραφεία!
  3. Το καλοκαίρι 2022 πέρασε χωρίς το σκάφος να ολοκληρωθεί . Αρχές 2023 ο τότε Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης, δήλωνε δημόσια ότι η κατασκευή του νέου σκάφους προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και μέχρι το ΠΑΣΧΑ 2023 θα είναι έτοιμο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, μία εβδομάδα μπροστά ,μία πίσω το νέο σκάφος θα είναι έτοιμο.
  4. Το ΠΑΣΧΑ έφυγε , το καλοκαίρι 2023 τελείωσε, οι εκλογές του Οκτωβρίου πέρασαν, μπήκαμε στον 5ο μήνα του 2024, η καλοκαιρινή σαιζόν πλησιάζει και το υπό κατασκευή σκάφος “λιάζεται”, με τις εργασίες να έχουν διακοπεί εδώ και 8 μήνες περίπου. Το χρόνο ολοκλήρωσης της ναυπήγησης, ήδη τον έχουμε υπερβεί κατά 20 μήνες από τον προβλεπόμενο στη σύμβαση. Συμπληρώθηκαν 30 μήνες, υπερτριπλάσιος από το συμβατικό, ενώ είναι άγνωστο πόσος χρόνος απαιτείται ακόμη. Μία καθυστέρηση που οφείλεται  αποκλειστικά σε υπαιτιότητα της ΑΝΕ Καλύμνου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr Στελέχη από τη νέα Διοίκηση της ΑΝΕ Καλύμνου, έχουν προγραμματίσει τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, να επισκεφτούν το Ναυπηγείο στο Λαύριο ,προκειμένου διά ζώσης, ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του Ναυπηγείου για την κατάσταση που βρίσκεται το υπό κατασκευή σκάφος, τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις της ΑΝΕΚ τόσο στο Ναυπηγείο όσο και σε άλλα συνεργεία, το συνολικό κόστος όλων των εργασιών και υλικών που εναπομένουν, για να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του, ώστε να είναι έτοιμο να δρομολογηθεί ,αλλά και το συνολικό χρόνο που θα απαιτηθεί.
Όπως προαναφέραμε, στις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης ΑΝΕΚ , είναι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα και το ταχύτερο δυνατό να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, να παραληφθεί για να μπορέσει να δρομολογηθεί. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί σημαντικό χρόνος και η ΑΝΕΚ για 4ο καλοκαίρι θα είναι με ένα μόνο σκάφος.

Latest..

Μήνυμα Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή προς τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]

Το Σάββατο 1/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχαιολόγου Μιχάλη Κουτελλά: “Το ιστορικό Ανέγερσης και λειτουργίας του Επαρχιακού Μεγάρου Καλύμνου”-Έπαινοι σε μαθητές που διακρίθηκαν στο”Young Business Talents”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: <!– Error: wp_booster error:td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not … [Read More...]