Στη Σάμο εκπρόσωποι της διεθνούς πολυτελούς κρουαζιέρας

ΣΑΜΟΣ: Σύσκεψη με ανώτερα στελέχη επιλεγμένων εταιρειών της διεθνούς πολυτελούς κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο δημαρχιακό μέγαρο Ανατολικής Σάμου,  στο πλαίσιο σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας ως έναν ακόμα τρόπο προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Σάμου.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την ξενάγηση των στελεχών που βρίσκονται στη Σάμο από την Κυριακή το βράδυ, φαίνεται ότι η Σάμος θα μπει δειλά στο χάρτη της κρουαζιέρας πολυτελείας, ενώ αν υπάρξουν ακυρώσεις προσεγγίσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα γίνουν κάποιες προσεγγίσεις και το 2024 το καλοκαίρι στο νησί.Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επιδίωξη η Σάμος να μπει ξανά στο χάρτη της κρουαζιέρας ξεκίνησε η προσπάθεια προσέλκυσης εκπροσώπων επιλεγμένων εταιρειών της διεθνούς πολυτελούς κρουαζιέρας από την Ένωση Ξενοδόχων.
Ο πρόεδρος της  Ένωσης, Μάνος Βαλής, απευθυνόμενος προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου ξεκίνησε τις επαφές και συμφωνήθηκε η φιλοξενία 7 ανώτερων στελεχών προκειμένου αυτοί να δουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του νησιού αλλά και τις δυνατότητες οργάνωσης εκδρομών και γενικότερα της εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου για όσο θα διαρκεί η παραμονή τους στο λιμάνι της Σάμου.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του τουρισμού της Σάμου που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ζήτησαν να έχουν όσο το δυνατό νωρίτερα ενημέρωση για το αν και πότε θα ξεκινήσει ο τουρισμός κρουαζιέρας στο νησί προκειμένου να προετοιμαστούν αναλόγως και οι επισκέπτες δεσμεύτηκαν να απαντήσουν αφού επιστρέψουν στη βάση τους κι επανεξετάσουν το πρόγραμμα τους.
Εξάλλου, από την πλευρά του δήμου και του Διαδημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής, υδροδότησης αλλά και των προϋποθέσεων ασφαλείας του λιμένα.
Οι εταιρείες πολυτελούς κρουαζιέρας είναι η Seabourn Cruises (Όμιλος Holland America Group, Princess Cruises, Holland America Cruises), Scenic Group (Scenic Ocean Cruises, Emerald Cruises), Ponant Cruises, Explora Voyages (MSC Group), Star Clippers, Silver sea Cruises (Royal Caribbean Group & Cruise Terminal Operators), CLIA. Συνολικά δηλαδή 7 ανώτερα στελέχη που εκπροσωπούν 12 brands κρουαζιέρας, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος της CLIA, που εκπροσωπεί το σύνολο των εταιρειών κρουαζιέρας θεσμικά.
Πηγή: ERTNews.gr
 

Latest..

Π. Κουφέλος: . Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ευημερούντα που όλοι θα αγαπάμε και για τον οποίον νιώθουμε υπερήφανοι

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Πανάγος Κουφέλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση νέος Δήμος” και υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης, … [Read More...]

Αυτή είναι η 50χρονη μητέρα που διαμελίστηκε στην κρεατομηχανή – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της

ΛΕΣΒΟΣ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της 50χρονης L.P., η οποία διαμελίστηκε από τη μηχανή του κιμά την οποία καθάριζε, μέσα σε κρεοπωλείο που εργαζόταν στο … [Read More...]