Στη Σύρο η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, 26/10-6/11/23, πρόγραμμα

ΧΙΟΣ :

Η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου είναι γεγονός. Από τις 26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2023 θέατρα, μουσεία, χώροι πολιτισμού και εκδηλώσεων, σχολεία σε όλη την Ερμούπολη θα δοξάσουν το Θέατρο.
Η θεσμική διοργάνωση για τον σύγχρονο πολιτισμό και την 6η Τέχνη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιστρέφει στην Σύρο, μετά από 10 χρόνια και για 5η φορά συνολικά, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.
Η Σύρος, η αρχόντισσα του Αιγαίου, με αξιοσημείωτη ιστορία, εξαιρετική αρχιτεκτονική, μοναδική θρησκευτική παράδοση και αρμονική συνύπαρξη της ορθόδοξης και καθολικής εκκλησιών, στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από τοπικά προϊόντα μέχρι το ρεμπέτικο του Μάρκου Βαμβακάρη και εξαιρετικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενεί φέτος 32 ερασιτεχνικούς θιάσους, 500 ηθοποιούς και συντελεστές, 33 παραστάσεις θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου περιλαμβάνει όμως και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων όπως η ομιλία του Συριανού ηθοποιού Στέλιου Μάινα με τίτλο: «Υποκριτική στο σύγχρονο θέατρο», η Έκθεση ζωγραφικής της Αγνής Ρούσσου και το σεμινάριο του Νίκου Χαβιαρά για την Δραματοθεραπευτική χρήση της μάσκας.
Σύρος_Πρόγραμμα_34ης_Συνάντησης_Ερασιτεχνικών_Θιάσων_26102023
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και αξιοποίησή τους για τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες

ΛΕΣΒΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Λήμνου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ‘’Ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων της Λήμνου και … [Read More...]

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΡΟΔΟΚΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια τοποθέτησης του εορταστικού διακόσμου, θα απαιτηθεί η διακοπή της κυκλοφορίας την Πέμπτη 30/11/2023 και Παρασκευή 01/12/2023 κατά … [Read More...]