ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΧΙΟΣ :
Ο Κ. Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση προς τον. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα η «Ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεστών Χίου με Βόλο». Αναλυτικά η ερώτηση: 
“Φορείς της Χίου πρόσφατα αιτήθηκαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού των Μεστών του ομώνυμου νησιού με τον Βόλο. Όπως δηλώθηκε από τον Πρόεδρο, επί του θέματος, του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων Χίου, μια επικείμενη σύνδεση των αναφερόμενων λιμένων «… θα βοηθήσει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού αλλά και τους κατοίκους που θέλουν να μετακινηθούν απευθείας τόσο στον Βόλο όσο και στην υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα… Θα βοηθήσει πολύ στη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της Χίου η οποία δυστυχώς δεν έχει απευθείας αεροπορική σύνδεση τα τελευταία χρόνια με προορισμούς εκτός Ελλάδας και βασίζεται από το εξωτερικό μόνο στην τουριστική αγορά της Τουρκίας που είναι πολύ ευάλωτη και στους ομογενείς εκ Αμερικής που κατάγονται από το νησί». Η σύνδεση με τον Βόλο τέλος θα εξυπηρετούσε και τον φοιτητικό κόσμο της Θεσσαλίας, ο οποίος σπουδάζει στη Χίο.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε όπως ενεργήσετε δεόντως, ώστε το αίτημα όσων αιτούνται την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού των Μεστών Χίου με τον Βόλο να υλοποιηθεί κατά τα αναφερόμενα;”

Latest..