Στη Βουλή οι αδικίες με την επιλογή Δ/ντων στη Λέσβο

ΛΕΣΒΟΣ:

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διαδικασία της επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων Β/βαθμιας εκπαίδευσης τόσο πανελλαδικά, όσο και στη Λέσβο, καταγγέλθηκαν από τα σωματεία των εκπαιδευτικών αδικίες τόσο για τη διαδικασία της επιλογής διευθυντών, όσο και για τη σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών. Οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα στον τύπο για τα μόρια που κόπηκαν σε πολλούς υποψηφίους (αντικειμενικά και συνέντευξης) πήραν μεγάλη έκταση.
Ειδικότερα για τη Λέσβο, η διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων από το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, φαίνεται ότι είναι διάτρητη και νομικά, αφού ο ορισμός του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, ο οποίος προέδρευσε τόσο κατά την κατάρτιση του προσωρινού πίνακα αξιολόγησης, όσο και κατά την εξέταση των ενστάσεων επ’ αυτού, αλλά και κατά την διενέργεια των συνεντεύξεων των υποψηφίων και τη σχετική πρόταση τοποθέτησης Διευθυντριών/ντων σε σχολικές μονάδες και εργαστηριακά κέντρα του Νομού Λέσβου, δεν έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε δικαστική προσφυγή.
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποιες ενέργειες θα κάνει για την αποκατάσταση των αδικιών στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων Β/βαθμιας εκπαίδευσης στον νομό Λέσβου.
Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Δελής Γιάννης
Κτενά Αφροδίτη

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]

ΠΡΟΣΟΧΗ (και στην Ικαρία): Νέα περιστατικά προσπάθειας κλοπής τραπεζικών στοιχείων μέσω e-mail

ΙΚΑΡΙΑ: Δύο συνεχόμενες καταγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οι απατεώνες ζητούν από τους … [Read More...]