Στην κάλπη για Δήμο Χίου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου, 2η Κυριακή

ΧΙΟΣ :

Πέφτει η αυλαία αυτή την Κυριακή για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα με σημαντικό ποσοστό των Δήμων και των Περιφερειών να μην έχουν «κλειδώσει» και το πολιτικό διακύβευμα να παραμένει ανοιχτό.
…Στη μάχη, την τιμητική τους έχουν, πέρα από τους ιδεολογικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας, και «αντάρτες» της παράταξης.
Στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και σε ότι αφορά τις Περιφέρειες σημειώνεται για το Βόρειο Αιγαίο:
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο τωρινός περιφερειάρχης «αντάρτης» Κώστας Μουτζούρης αναμετριέται με τον Αλκιβιάδη Στεφανή, που έχει τη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος.
Σημαντικό ρόλο εδώ θα παίξει η στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι των υπολοίπων συνδυασμών όλου του φάσματος της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς οι οποίοι συγκέντρωσαν όλοι μαζί το 26,21% των ψήφων (Λαϊκή Συσπείρωση- Αγλαΐα Κυρίτση με 13,18%, Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας- Βάσω Χοχλάκα με 11,42% και Ανταρσία στο Αιγαίο- Νίκος Μανάβης με 1,61%).
Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επί 100.412 έγκυρων ψήφων, ο κ. Στεφανής συγκέντρωσε σε όλα τα νησιά, το 39,98% των ψήφων (40.140 ψήφους) και ο κ. Μουτζούρης το 33,81% των ψήφων (33.952 των ψήφων) (ΠΗΓΗ: EFSYN.GR )
Να σημειώσουμε ότι ΛΑΣ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ έχουν καλέσει για άκυρο- λευκό.
Κάρμανζτης- Μαλαφής
Σε ότι αφορά το Δήμο Χίου και εδώ ο “γαλάζιος” νυν Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης έχει να αντιπαρατεθεί στο 2ο γύρο με τον “αντάρτη” Γιάννη Μαλαφή που έχει τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σε σύνολο 27.806 έγκυρων ψηφοδελτίων (συμμετοχή 48.05%) ο συνδυασμός “Σύμπραξη Δημιουργίας για τη Νέα Χίο” με επικεφαλής τον Σταμάτη Κάρμαντζη έλαβε 35,19% (9.786 ψήφους) και ο Γιάννης Μαλαφής επικεφαλής στο συνδυασμό “Χίος για Ολους” 28,77% (8.000 ψήφους).
Στήριξη στο Γιάννη Μαλαφή δίνει ο 3ος συνδυασμός “Συμμαχία Αξιών” με επικεφαλής τον Κώστα Τριαντάφυλλο που έλαβε ποσοστό 20,27% (5,635 ψήφους).
Ψήφο κατά συνείδηση το μήνυμα από τον συνδυασμό “Χίος Μπροστά” του Γιάννη Καραβασίλη (9,58% και 2.665 ψήφους).
Και τέλος άκυρο- λευκό το κάλεσμα από τη ΛΑΣ με επικεφαλής τον Μάρκο Σκούφαλο (6,19% και 1720 ψήφοι).

Latest..

Με πολύ κόσμο η εκδήλωση με τους λουκουμάδες στην πλ. Ελευθερίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Η Αδελφότης

ΚΩΣ: Με πολύ κόσμο οι Κώοι Μουσουλμάνοι γιόρτασαν  στην Πλ. Ελευθερίας, την πιο “γλυκιά” γιορτή των Μουσουλμάνων, το «Σεκέρ Μπαϊράμι», με πρωτοβουλία του Μορφωτικού  … [Read More...]

Για δημοσίευση η Προκήρυξη ΑΣΕΠ πλήρωσης 817 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. – 4 θέσεις για Νοσοκομείο Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]