Στην Κάλυμνο φιλοξενούνται από το 2ο ΓΕΛ, 33 μαθητές και 10 συνοδοί από Ισπανία, Αυστρία, Ιταλία στο πλαίσιο του Erasmus+ (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Στην Κάλυμνο φιλοξενούνται από το 2ο ΓΕΛ , 33 μαθητές-τριες και 10 συνοδοί εκπαιδευτικοί από Ισπανία, Αυστρία, Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Ρομποτική.
Στις παραπάνω Χώρες έχουν φιλοξενηθεί και παιδιά από την Κάλυμνο.
Η διάρκεια παραμονής του στην Κάλυμνο είναι μία εβδομάδα, ήλθαν το προηγούμενο Σάββατο και θα αναχωρήσουν το ερχόμενο Σάββατο 1 Απριλίου 2023.Το πρόγραμμα τους κατά την παραμονή τους περιλαμβάνει δημιουργικές συνεργασίες με του μαθητές-τριες του 2ου Λυκείου, ξενάγηση στα αξιοθέατα, το γύρο του νησιού, αλλά και αναρρίχηση.
Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα από την παραμονή τους στην Κάλυμνο , την οποία έχουν αγαπήσει, ενώ τους αρέσουν και τα Ελληνικά φαγητά (σουβλάκι, μουσακά, ψάρι, θαλασσινά κα).
Το γκρούπ των 33 μαθητών με τους 10 συνοδούς του Καθηγητές, μαζί με καθηγητές και μαθητές του 2ου Λυκείου Καλύμνου συναντήσαμε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 το μεσημέρι, στο Εστιατόριο “IL POSTO” στις Ελιές να γευματίζουν.
Εκπαιδευτικοί από το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου ,συνοδοί καθηγητές από τις τρεις Χώρες αλλά και μαθητές και μαθήτριες μίλησαν στο φακό του kalymnos-news.gr. Επίσης μας μίλησε και η ιδιοκτήτρια του ο “IL POSTO” Μαρίκα Στεφανίδου για τις προτιμήσεις των παιδιών σε φαγητά.
Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.
28-3-2023 Παιδιά από το πρόγραμμα Erasmus δοκιμάζουν καλύμνικες γεύσεις
Watch this video on YouTube

Latest..

«Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο»: Όλοι γνωρίζουμε τον λόγο της επίσκεψης  του κ. Παππά  στην Λέσβο…οι τακτικές «Μαυρογιαλούρου» ανήκουν στο παρελθόν.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]