Στην Πάτμο για την τελετή του Νιπτήρος ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Την Αγία και Μεγάλη Πέμπτη εορτάζουμε τον Ιερό Νιπτήρα. Ο Ιησούς σκύβει και πλένει τα πόδια των μαθητών του, ταπεινά σαν δούλος, ψιθυρίζοντας «ουκ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι».
H τελετή του Ιερού Νιπτήρα ξεκίνησε να αναβιώνει από τον 4ο αιώνα, όταν οι εκάστοτε Αυτοκράτορες έπλεναν τα πόδια των φτωχών πολιτών τους. Αυτό αποτελούσε αναπαράσταση από το μυστικό δείπνο, όπου ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του για να τους δείξει ότι πρέπει να είναι ταπεινοί. Η τελετή του Νιπτήρα αναβιώνει κάθε Μεγάλη Πέμπτη στην Πάτμο και συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη.
Έτσι και φέτος επικράτησε στο νησί της Αποκάλυψης, το αδιαχώρητο από τον κόσμο που παρακολούθησε την ξεχωριστά συγκινητική και κατανυκτική τελετή από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πάτμου, πανοσιολογιότατο Κύριλλο.
Στη σημερινή τελετή παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη , τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, το Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και το Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Παύλο Ανδρικόπουλο
Παρόντες ήταν επίσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλειος Υψηλάντης, Γεώργιος Νικητιάδης, ο Πολιτευτής Αντώνιος Γιαννικουρής, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Απόστολος Ασπράκης, ο δήμαρχος Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης, ο δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πιστοί.
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος είχε προσκληθεί από το Δήμαρχο Πάτμου και συνοδευόταν από την αντιδήμαρχο Πόπη Κουτούζη.

Latest..