Στην Ψέριμο το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για Έξυπνα Ελληνικά Νησιά που διοργανώνει ο International Hellenic Association (ΙΗΑ)

ΚΩΣ:

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για Έξυπνα Νησιά – Ευκαιρίες και Προκλήσεις διοργανώνει ο InternationalHellenic Association (ΙΗΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους Καλυμνίων, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Κηφισίας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Νήσο Ψέριμο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2024. Η πρωτοβουλία αφορά στην προαγωγή, αλλά και στην επέκταση του στόχου που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 για τη δημιουργία των πρώτων 30 ευρωπαϊκών νησιών – εκ των οποίων τα έξι Ελληνικά – που θα πετύχουν την πλήρη μετάβαση στην ενεργειακή αυτονομία, και όχι μόνο, μέχρι το 2030.
Ο ΙΗΑ αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, με στόχο την υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα. Οι δήμοι που συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι συνδεδεμένοι με το νησί της Ψερίμου και δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για το θέμα του συνεδρίου.
Στις εργασίες του συνεδρίου, θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους εισηγητές, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις για τα σημαντικά προβλήματα των νησιών μας, όπως είναι η ενέργεια, το νερό, η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, κ.ά. Οι συνεδρίες και τα στρογγυλά τραπέζια έχουν δομηθεί με σύντομες παρουσιάσεις, με σκοπό να υπάρχει χρόνος για εκτεταμένες συζητήσεις με τους συμμετέχοντες από διαφορετικές ειδικότητες.Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.
Πληροφορίες για το συνέδριο, πατήστε εδώ

Latest..

Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών

ΛΕΣΒΟΣ: Ευρεία σύσκεψη εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου στην … [Read More...]