Στήριξη μουσικών – κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού

ΣΑΜΟΣ: Φωτογραφία: Ελένη Παντελούκα
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, προγραμματίζει να διοργανώσει συναυλίες στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου με ντόπιους καλλιτέχνες μονίμους κατοίκους των νησιών μας – μουσικούς και τραγουδιστές –, που έχουν ως κύριο επάγγελμα την μουσική.
Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο τόσο να προβάλει το έργο τους, όσο και συμβολικά να τους στηρίξει οικονομικά, σε αυτήν την εποχή που η ακρίβεια κάνει ακόμα ποιο δύσκολες τις συνθήκες επιβίωσης τους και συνέχισης του επαγγέλματος τους.
Η Αναστασία Αντωνέλλη, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού δήλωσε για το θέμα:
Προσπαθούμε ως Περιφερειακή Αρχή και εν προκειμένω ως Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, να συνδράμουμε, όπου έχουμε αρμοδιότητα και μπορούμε, τους καλλιτέχνες κατοίκους των νησιών μας, μιας και πλήττεται πολλαπλά το εισόδημα τους, λόγω της τεράστιας αύξησης του κόστους ζωής και της έλλειψης ζήτησης της δουλειά τους.
Με αυτήν την έγνοια και με την διάθεση να αναδείξουμε τους ντόπιου καλλιτέχνες μουσικούς μας και το έργο τους, που έχουν ως κύριο επάγγελμα τους την μουσική, έχουμε την βούληση να διοργανώσουμε κατά τόπους στα νησιά μας, αναλόγως με την ανταπόκριση στην σημερινή μας πρόσκληση, συναυλίες τις οποίες θα εντάξουμε στις δράσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ μας «Ανθρώπων Τέχνη…».
Τους προσκαλούμε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας για όλους τους λόγους που προαναφέραμε και όλοι μαζί να αναδείξουμε τα μουσικά δρώμενα των νησιών μας που μπορούν και πρέπει να είναι πόλος έλξης για όσους θέλουν να μας επισκεφθούν και να μας γνωρίσουν πραγματικά.
Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις συναυλίες αυτές μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την συμπλήρωση αίτησης που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση και την αποστολή της στην διεύθυνση mousikoi@pvaigaiou.gov.gr έως τις 10/04/2023 ηλεκτρονικά.
Για λόγους διαφάνειας και αξιοκρατίας οι ενδιαφερόμενοι που είναι κατά κύριο επάγγελμα μουσικοί – τραγουδιστές θα πρέπει με την αίτησή τους να επισυνάψουν έναρξη επαγγέλματος με ανάλογο ΚΑΔ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ή βεβαίωση από το ΕΡΓΑΝΗ ότι το 2021 επιχορηγήθηκαν ως μέλη του Μητρώου Καλλιτεχνών από το αρμόδιο Υπουργείο, με την λήψη του βοηθήματος για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της νόσου Covid-19.
Η ανακοίνωση και η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση και από εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

<!– important to use below –>

 
 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube
Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!
Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Latest..