ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΧΙΟΣ :
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμπαράσταση της Απεργίας που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη 16 Μάρτη από 00:01 έως 24:00 στον Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της επικράτειας, και καλεί τα μέλη της στην συγκέντρωση – κινητοποίηση της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Χίου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μάρτη, στεκόμενοι στο πλάι των παιδιών και των εγγονιών μας, στο μέλλον της Πατρίδας μας, στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών και συμπαράσταση των χαροκαμένων οικογενειών.

Τα προβλήματα με την πολιτική της «απελευθέρωσης» του σιδηρόδρομου στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, την ανυπαρξία των συστημάτων ασφαλείας, τις ελλείψεις προσωπικού, τη σωστή συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων, τα μέτρα προστασίας ασφάλειας και υγείας, την εκπαίδευση των εργαζομένων, είχαν επανειλημμένα αναδείξει τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών, που εγκληματικά συγκάλυψαν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το έγκλημα στο τρένο στα Τέμπη ανάδειξε την σημασία που δίνει το κράτος, η κυβέρνηση, και η εργοδοσία στη ζωή και την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων και των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι μόνο.            Δεν αποδεχόμαστε η ζωή μας να θεωρείται κόστος και απαιτούμε μέτρα ασφάλειας τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα. Απαιτούμε μέτρα για την υγεία με δωρεάν δημόσιες δομές πλήρως επανδρωμένες. Δεν αποδεχόμαστε το κέρδος να καθορίζει τη ζωή μας.

Αντίστοιχες είναι οι συνθήκες και στη ναυτιλία, με μακρύ κατάλογο σε νεκρούς Ναυτεργάτες και Επιβάτες, από τα εφοπλιστικά εγκλήματα. Δεν διστάζουν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους, να αυξάνουν διαρκώς την εκμετάλλευση των ναυτεργατών, απολαμβάνοντας σωρεία προνομίων και επιδοτήσεων από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων, με τον ν.4150/2013 στα επιβατηγά, τα υποσυντήρητα και υπερήλικα πλοία με συνεχείς βλάβες, δημιουργούν την εντατικοποίηση της δουλειάς, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, δυναμιτίζοντας διαρκώς την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προκαλούν τις επαγγελματικές ασθένειες, ατυχήματα.

Αποτελεί πρόκληση η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με το υπουργό ναυτιλίας και τον αρχηγό του λιμενικού σώματος, για ζητήματα ασφαλείας στα επιβατηγά πλοία.

Όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, σακατεύονται σώματα και ψυχές.

Όσο η προστασία της ανθρώπινης ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Κανένα βήμα πίσω από τον αγώνα για σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές – μαζικές μεταφορές για το λαό. Να δυναμώσουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχιας, της ανεργίας, της φορολεηλασίας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας.

Χρέος για τον κάθε εργαζόμενο-η, τον κάθε νέο και νέα, τους απόμαχους, είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα: Το Έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί!

Καλούμε τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, την Ναυτική Οικογένεια της Χίου και όχι μόνο, στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Χίου.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ                                                                                

Latest..

Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ΑΝΕΚ στη συνάντηση του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Για να μπορούν να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, χρησιμοποιούμε αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα cookies χωρίζονται σε μόνιμα … [Read More...]