Στο Δήμο Μυτιλήνης το ΚΥΤ Μόριας – Ανέγερση Μουσικού και Ειδικού Σχολείου

ΛΕΣΒΟΣ:

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ΚΥΤ Μόριας στον Δήμο Μυτιλήνης με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων από τον Δήμο Μυτιλήνης και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συντόνισε όλη τη διαδικασία παραχώρησης του ΚΥΤ Μόριας και εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των μεταναστών. 
  
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντιστράτηγος Αντώνιος Κονδύλης και ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου, που εκπροσώπησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τονίστηκε ότι η παραχώρηση του Στρατόπεδου Παραδέλλη (πρώην ΚΥΤ Μόριας) στον Δήμο Μυτιλήνης, η οποία αποτελούσε δέσμευση του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, εκπληρώνει τις απαιτήσεις των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας και αποτελεί την αφετηρία υλοποίησης αναπτυξιακών έργων, αντιστρέφοντας έτσι τα προβλήματα που δημιούργησε το μεταναστευτικό στο νησί. 
  
Συγκεκριμένα: 
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, κατά την διάρκεια των δηλώσεών του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Παράλληλα τόνισε ότι η μεταβίβαση του πρώην ΚΥΤ στην κυριότητα του Δήμου Μυτιλήνης εντάσσεται στην στοχευμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης να «γυρίσει σελίδα», αποκαθιστώντας την εικόνα της περιοχής που ταλανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Είναι η συνέχεια, μετά το κλείσιμο του πρώην ΠΙΚΠΑ και του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ, που η αξιοποίησή τους έχει δρομολογηθεί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 
  
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου στις δηλώσεις του τόνισε ότι το 80% της συνολικής έκτασης θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης για την ανέγερση του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου. Τόνισε ότι για την υλοποίηση αυτών των δύο έργων θα αναζητηθούν πόροι είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η υπόλοιπη έκταση θα αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ανέγερση φοιτητικών εστιών μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. 
Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τα αναπτυξιακά έργα του νησιού, υλοποιούνται ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με τον Βιολογικό της Νότιας Πόλης. 
  
Ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου, στις δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης ήταν να αντιστραφεί η εικόνα που δημιούργησε ως απόρροια το μεταναστευτικό. Υπενθυμίζοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή δόθηκαν περί τα 27εκ. ευρώ και στους δύο δήμους του νησιού για έργα και αποζημιώσεις. 
«Δεν απογοητεύσαμε ως προς τις δεσμεύσεις μας την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές. Ήταν δέσμευση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού η απόδοση του ΚΥΤ Μόριας στις τοπικές αρχές» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Μαστρογιάννη, ο οποίος, όπως τόνισε, συνηγόρησε προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος, τόνισε ότι με το κλείσιμο όλων των Δομών Φιλοξενίας και Διαμερισμάτων, καθώς και με την επικείμενη λειτουργία του νέου ΚΥΤ στη Βάστρια με ταυτόχρονο κλείσιμο της Δομής του Μαυροβουνίου, υλοποιήθηκε η δέσμευση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου να υπάρχει μόνο μία Δομή Φιλοξενίας στο νησί της Λέσβου. 
 
Δείτε βίντεο από την συνέντευξη τύπου:

Latest..

Αιμοδοσία στη Μυτιλήνη αφιερωμένη στην μνήμη του Σπύρου Γαληνού – Εγκαίνια νέας Αίθουσας Αιμοδοσίας

ΛΕΣΒΟΣ: Στις 14 ΙΟΥΝΙΟΥ γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ΑιμοδότηΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 14 … [Read More...]

Προσοχή νέα απάτη ! ! !

ΛΕΣΒΟΣ: Μια νέα απάτη είναι σε εξέλιξη με χορηγούμενη διαφήμιση στο facebook. Η ανάρτηση είναι δήθεν από Ελληνική Τράπεζα και αναφέρει ότι για λόγους ασφαλείας έχουν … [Read More...]

Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας: Πρόσκληση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για θέσεις μαθητείας – Οι ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

ΣΑΜΟΣ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προσφορά θέσεων μαθητείας από ιδιώτες για το σχολικό έτος 2023-2024, ενημερώνει το 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα … [Read More...]