Στο μόλο στις Μυρτιές Καλύμνου την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 η παρουσίαση του Aegean Cargo Sailing και του ηλιακού ηλεκτροκίνητου ιστιοφόρου “Pelago”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Κοιν.Σ.Επ Ιστία Αιγαίου και ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης, σας προσκαλούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 6μμ στο μόλο στις Μυρτιές για την παρουσίαση του εγχειρήματος Aegean Cargo Sailing και την επίδειξη του ηλιακού ηλεκτροκίνητου ιστιοπλοϊκού Pelago. Θα ακολουθήσει συζήτηση στο Themis Hotel.
Η Κοιν.Σ.Επ Ιστία Αιγαίου με έδρα το Λαύριο,  έχει ως κύρια δράση την οικολογική ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο μέσω των εγχειρημάτων SailMed και Aegean Cargo Sailing, ενώ στοχεύει στο μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές. 
Τις χρονιές 2021-2022 σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ  Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και τη συμμετοχή του Δήμου Χίου, υλοποιήσαμε το έργο «Ιστιοπλοϊκή και ηλεκτροκίνητη μεταφορά οικολογικών προϊόντων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο: Ένα πιλοτικό πείραμα» με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Κατά την υλοποίηση του έργου πετύχαμε:
1. Την αντικατάσταση της μηχανής diesel του ιστιοφόρου σκάφους Pelago με ηλιακή ηλεκτροκίνηση και την επιτυχή αυτοδυναμία πλεύσης χωρίς ορυκτά καύσιμα για πάνω από 3100 ναυτικά μίλια.
2. Την ολοκλήρωση της μελέτης αυτοδυναμίας με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
3. Tην καταγραφή όλων των δεδομένων πλεύσης στις θάλασσες του Αιγαίου Πελάγους
4. Ένα οικολογικό μοντέλο συνδεσιμότητας των νησιών χωρίς ενδιάμεση στάση το λιμάνι του Πειραιά. 
Στο παρόν υλοποιούμε τη συνέχεια του έργου με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου ώστε να βελτιστοποιήσουμε το σύστημα ηλιακής ηλεκτροκίνησης για ιστιοφόρα μεταφορικά σκάφη, να γίνει η μελέτη μετατροπής σε μεγαλύτερα σκάφη και να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές σε άλλους επαγγελματίες της θάλασσας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.aegeancargosailing.org

Latest..