Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, Δευτέρα 10/2- 18 αιρετοί και πολίτες κατηγορούμενοι για το “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ”

ΧΙΟΣ :

Την συμφωνία να μην κατέβουν τα μηχανήματα της εταιρείας που θα πήγαιναν στο Θόλος για κατασκευή Κλειστής Υπερδομής προσφύγων- μεταναστών δεν την τήρησαν οι Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, το πρωϊνό των Θεοφανείων του 2022.
Το πλοίο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ είχε εντολή προφανώς να κατεβάσει τα οχήματα, και αφού δεν έγινε εφικτό στο λιμάνι των Μεστών, ήρθε στη Χίο.
Εν τω μεταξύ η απόφαση δικαστηρίου δικαίωσε δύο περίπου χρόνια μετά το 2022 Δήμο και πολίτες ότι η περιοχή του Θόλους είναι δημοτική και δεν έχει δικαίωμα το ελληνικό δημόσιο να φτιάξει δομή. Ομως η δίκη έχει αναβληθεί για τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2025.
Για αυτό και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα, με αίτημα!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025 στις 9.00
Στις 10 Φεβρουαρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί η δίκη για τα γεγονότα με το οχηματαγωγό πλοίο «Πελαγίτης», ανήμερα των Θεοφανίων του 2022, όταν εκατοντάδες Χιώτες, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και μαζικών φορέων, αιρετοί της τοπικής και περιφερειακής Διοίκησης, κινητοποιήθηκαν (300 αναφέρονται στο κλητήριο θέσπισμα), αντιδρώντας στη δημιουργία της νέας δομής προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος.
Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση με την επικείμενη δίκη των εκλεγμένων των σωματείων και μαζικών φορέων του νησιού, των στελεχών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, των στελεχών της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο «Πελαγίτης».
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των υπό δίωξη συμπατριωτών μας και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως τίποτα δε θα μας σταματήσει.
Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τους μαζικούς, οργανωμένους και αποφασιστικούς αγώνες των σωματείων μας!!!
Δεν εκφοβιζόμαστε, δε λυγίζουμε!!
Το λέμε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά:
“Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα νησιά”.
Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
Ποιοι βρίσκονται κατηγορούμενοι
Στο κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται οι (4) αντιπεριφερειάρχες:
Νίκος Νύκτας, Παντελής Βρουλής, Παντελής Μπουρνιάς, Στέλιος Καμπούρης (δεν είναι σήμερα περιφερειακός σύμβουλος),
οι (2) περιφερειακοί σύμβουλοι: Παντελής Μπουγδάνος, Χριστόφορος Κριμιζής,
οι (5) δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Καραβασίλης, Μάρκος Σκούφαλος, Γιώργος Αγιωργούσης, Νίκος Νύκτας, Μανώλης Στάθης (οι δύο πρώτοι είναι και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι),
οι (3) συνδικαλιστές: Άρης Μιχαλάκης, Βασίλης Παππάς (απεβίωσε) και Στέφανος Τσίγκος και
οι (4) πολίτες: Γιώργος Κριτούλης, Χρήστος Καραχάλιος, Γιάννης Μαλαφής (νυν Δήμαρχος Χίου), Νίκος Χούλης.
Στο κλητήριο θέσπισμα δεν συμπεριλαμβάνεται ο τότε βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, που στη δικογραφία πριν ένα ακριβώς χρόνο αναφερόταν, αφού η Βουλή δεν προχώρησε το 2022 στην άρση της ασυλίας του, αν και ο ίδιος το είχε ζητήσει.

Latest..

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΧΙΟΣ : Με ψήφους 27 υπέρ και 7 λευκά της παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ», υπερψηφίστηκε από το Π.Σ η πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου, συμπαράστασης, στους πειθαρχικά … [Read More...]

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΚΕΒ

ΧΙΟΣ : Τέσσερις αγώνες, έναν για τον Βόρειο και τρεις για τον Νότιο Όμιλο, περιείχε το πρόγραμμα του Σαββάτου (15/3) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος … [Read More...]

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Έντονες επικρίσεις συνεχίζει να δέχεται η Δημοτική Αρχή Μαλαφή, με αφορμή μια νέα ανάρτηση πολίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία γίνεται λόγος για παραμέληση της … [Read More...]

Εκπαιδευτικός κατηγορείται για ανάρμοστα σχόλια σε μαθήτριες – Έρευνα από την ΔΔΕ Λέσβου, αργία και μηνύσεις στο τραπέζι!

ΛΕΣΒΟΣ: Μια υπόθεση που εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς για την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον έχει έρθει στο προσκήνιο στη Λήμνο. Ένας … [Read More...]