Συλλήψεις 8 Τούρκων στη Σάμο από το Λιμενικό

ΣΑΜΟΣ: Επτά Τούρκους που έφθασαν παράνομα στη Σάμο με ταχύπλοο σκάφος από το Κουσάντασι και τον ομοεθνή τους που τους μετέφερε εντόπισαν το απόγευμα της Κυριακής οι λιμενικοί.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφάλειας του λιμεναρχείου Σάμου, μετά τον κατάπλου στην περιοχή του Ποσειδωνίου ιδιωτικού σκάφους αναψυχής, σημαίας Τουρκίας, το οποίο τελούσε υπό διακριτική παρακολούθηση από τους λιμενικούς, διαπιστώθηκε ότι αποβιβάστηκαν εκεί συνολικά οκτώ (8) άτομα. Ένα από αυτά ήταν ο αλλοδαπός κυβερνήτης του ταχύπλοου, ενώ οι υπόλοιποι επτά είχαν μεταφερθεί από τον ίδιο, από το Κουσάντασι της Τουρκίας στη Σάμο.
Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά τον απόπλου του κι ο 34χρονος κυβερνήτης του συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν. 4251/2014 (διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο).
Οι επτά αλλοδαποί ακολουθήθηκαν μέχρι ξενοδοχειακό κατάλυμα στο Καρλόβασι, όπου συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 (κατοχή πλαστών εγγράφων) και του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο).
Προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Σάμου.
 

Latest..

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ: ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Παντελής Μπουρνιάς με δημόσια δήλωσή του τονίζει την ανάγκη για επένδυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα … [Read More...]