6η σύλληψη για παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες στη Λέσβο – Παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου

ΛΕΣΒΟΣ:

Αν και καθυστερημένα ξεκίνησαν και στη Λέσβο οι έλεγχοι για τις παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μετά τις 5  πρώτες συλλήψεις μια ακόμη σύλληψη προστέθηκε.Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη, χθες (18-08-2023) σε περιοχή της Δυτικής Λέσβου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί σε χώρο παραλίας, ομπρέλες και ξαπλώστρες της επιχείρησης, χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.
Διενεργείται προανάκριση από αρμόδια Αστυνομική Αρχή.
Με γνώμονα την τήρηση της αρχής της νομιμότητας, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των αγαθών του κοινωνικού συνόλου η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα παρενέβη στο θέμα των παράνομων καταλήψεων του αιγιαλού και της παραλίας, που όλους τους θερινούς μήνες, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Η ανώτατη δικαστική λειτουργός με κατεπείγουσα ανακοίνωσή της, η οποία έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, απευθύνεται στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου προς τους διευθύνοντες των Πρωτοδικείων όλης της χώρας και με όριο το Σύνταγμα και το νόμο καλεί όλους τους συναδέλφους της να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή στις υποθέσεις αυτές που φτάνουν να κριθούν ενώπιόν τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση που φέρει τη σφραγίδα της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι αιγιαλοί και και οι παραλίες είναι δημόσια (εκτός συναλλαγής) και κοινόχρηστα. Κύριος προορισμός τους, ως κοινόχρηστα, είναι «η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού σε αυτά, καθώς και επικοινωνία της ξηράς με τη θάλασσα, λίμνη ή ποταμό».Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια του θέρους του τρέχοντος έτους, οι κατά νόμο αρμόδιες αρχές διενεργούν, επί καθημερινής βάσεως, εντατικούς και ενδελεχείς έλεγχους σε όλη τη χώρα, για την διαπίστωση των παράνομων καταλήψεων αιγιαλού και παραλίας, συμπεριλαμβανομένων και των παραλιμνίων ή παραποτάμιων εκτάσεων, από επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης και ιδιώτες, συνέπεια των οποίων έχει προκληθεί έντονη κοινωνική αναστάτωση από τους πολίτες, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή την ανεμπόδιστη, κατά το Σύνταγμα, χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Οι έλεγχοι αυτοί είχαν και έχουν ως συνέπεια, σε περίπτωση διαπίστωσης της σχετικής παράβασης, εκτός των λοιπών κυρώσεων, την έκδοση σε βάρος των παραβατών πρωτόκολλων διοικητικής αποβολής, απομάκρυνσης κινητού εξοπλισμού και προσωρινών εγκαταστάσεων ως και την επιβολή προστίμων.
Σας εφιστάται η προσοχή, όπως, κατά την ενώπιον σας συζήτηση ένδικων βοηθημάτων εκ μέρους των θιγέντων εκ κ των ως άνω μέτρων προσώπων και δη κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών, επιδεικνύετε, όπως οφείλετε, μετ´ ακρόαση αμφοτέρων των αντίδικων μερών, τη μέγιστη δυνατή προσοχή και επιμέλεια, με γνώμονα, προεχόντως, την τήρηση της αρχής της νομιμότητας, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των αγαθών του κοινωνικού συνόλου.

Παρακαλούμε, λόγω του κατεπείγοντος ζητήματος, όπως ενημερωθούν άμεσα όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί των υπηρεσιών, των οποίων προίσταστε».

Latest..

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]