Σύλληψη στην παραλία της Κώμης για παράνομες ξαπλώστρες

ΧΙΟΣ :

Στη σύλληψη ιδιοκτήτριας επιχείρησης προχώρησαν χθες Τετάρτη, 9/8/23, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.
Σύμφωνα με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση ιδιοκτησίας της συλληφθείσας στον οικισμό της Κώμης, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί σε χώρο παραλίας, ομπρέλες και ξαπλώστρες της επιχείρησης χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων Χίου.
Πολίτες στον Εισαγγελέα
Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό, πολίτες κατέφυγαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, όπου με έγγραφό τους ζητούσαν τον άμεσο έλεγχο της νομιμότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Αγίας Φωτιάς, όπως και όλων των παραλιών του νησιού, «που αφορά την παραχώρηση και εκμετάλλευση δημοσίου χώρου από ομπρέλες και ξαπλώστρες».
Το έγγραφο συνοδευόταν από υπογραφές 139 πολιτών και εκτός της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου, το κατέθεσαν στην Κτηματική Υπηρεσία, στο Δήμο Χίου και στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινόχρηστων χώρων, στο Λιμεναρχείο και στην Αστυνομία.
Λαϊκή Συσπείρωση για ελεύθερ πρόσβαση στις παραλίες
Ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
“Γίνεται λοιπόν καθαρό και για το νησί μας , ότι δεν πρέπει να φτάσουμε στην κατάντια άλλων περιοχών της χώρας μας , στο βωμό του λεγόμενου τουριστικού προϊόντος και των επιχειρηματικών κερδών.
Η Χίος μας πρέπει να διατηρήσει και τις παρθένες παραλίες της και ο χιώτικος λαός να διεκδικεί την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση στις παραλίες του, καταγγέλλοντας τα όποια φαινόμενα εμφανίζονται στην κατεύθυνση του περιορισμού αυτού του δικαιώματος”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου που ζητά:
Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Να επιβληθούν άμεσα οι κυρώσεις (πρόστιμα, αφαιρέσεις αδειών, διαδικασία απόσυρσης ομπρελοκαθισμάτων κ.τ.λ.) στους καταπατητές επιχειρηματίες.
Να σταματήσει η πολιτική του Δήμου να βγάζει στο σφυρί παραλίες της Χίου, που είναι εκτός αστικού ιστού με πρόσχημα διάφορες καντίνες και ρουσφετολογικά τερτίπια”.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Παραλία Αγίας Φωτιάς
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Latest..

Χουλιγκανισμός στην Ευρώπη: Τα αιματηρά περιστατικά που οδήγησαν σε μηδενική ανοχή και υπερσύγχρονους νόμους

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]