Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ – ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΛΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΧΙΟΣ :
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά – Αγίας Ερμιόνης – Μεγα Λιμνιώνα, γίνεται σαφές ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την προετοιμασία για την φετινή τουριστική περίοδο παραμένουν έντονα και αυξάνονται. Η νέα ανησυχία που έρχεται στο φως είναι η κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της Χίου, η οποία χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και τριτοκοσμική.

Οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού έχουν υποβάλει σωρεία παραπόνων σχετικά με την αποκρουστική δυσοσμία που εκτείνεται πολύ μακρύτερα από την περιοχή του βιολογικού καθαρισμού. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η κατάσταση είναι συμβατή με την πρώτη εικόνα που μπορεί να έχει κάποιος φθάνοντας στο νησί. Είναι απαράδεκτο οι ντόπιοι να μην μπορούν να βγουν από τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις τους λόγω της δυσοσμίας.

Ο Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευσή του για την έλλειψη έγκαιρης συντήρησης του δικτύου και την αδιαφορία που φαίνεται να υπάρχει. Η Χίος, γνωστή ως η “μυροβόλος Χίος”, δεν αξίζει τέτοια υποβάθμιση και η κατάσταση αυτή αποτελεί πλήγμα τόσο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και για την τουριστική εικόνα του νησιού.

Η ανάγκη για άμεση παρέμβαση και συντήρηση του δικτύου είναι επιτακτική, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και η καλή εικόνα του νησιού στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά – Αγίας Ερμιόνης – Μεγα Λιμνιώνα καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων και την φήμη της Χίου ως τουριστικού προορισμού.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς δραστικές ενέργειες και η ευθύνη βαραίνει τις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα τη Δημοτική Αρχή Μαλαφή, οι οποίες οφείλουν να δείξουν την απαραίτητη προσοχή και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Παρά τα όσα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν σχετικά με την έγκαιρη προετοιμασία για την φετινή τουριστική περίοδο, με λύπη βλέπουμε να προστίθενται και νέα . Σωρεία παραπόνων από επαγγελματίες, κατοίκους και επισκέπτες για την απαράδεκτη και τριτοκοσμική εικόνα από τον ” βιολογικό ” της Χίου. Η αποκρουστική δυσοσμία που εκτείνεται πολύ μακρύτερα από την περιοχή του “βιολογικού”  άραγε συνάδει με την πρώτη εικόνα που μπορεί να έχει κάποιος στο νησί; Είναι δυνατόν οι ντόπιοι να μην μπορούν να βγουν έξω από τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις τους; Το ερώτημα είναι γιατί όλα αφήνονται στην τύχη τους και δεν γίνεται έγκαιρη συντήρηση του δικτύου ; 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Latest..