Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει για μια ακόμα φορά τα κενά στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

ΧΙΟΣ :

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας επισήμαναν οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Παίρνοντας μέρος στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την ανάδειξη της επικινδυνότητας και ανθυγιεινότητας των επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας, το Σωματείο εργαζόμενων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο- ΣΕΣΝΟΧ- επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς, οι χαμηλοί μισθοί, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που σταδιακά λήγουν, δημιουργούν μια δύσκολη πραγματικότητα για όλους μας».
«Για άλλη μια χρονιά αποδείχτηκε, ότι το κτήριο της νέας παθολογικής κλινικής είναι εξαιρετικά μικρό για τις ανάγκες του Νησιού μας, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο αριθμός των κατοίκων υπερδιπλασιάζεται. Έτσι το τελευταίο τριήμερο φτάσαμε για άλλη μια φορά, σε συνθήκες καύσωνα, να φιλοξενούνται ασθενείς στα κοντέινερ, με το λιγοστό προσωπικό της παθολογικής κλινικής να πραγματοποιεί στην κυριολεξία ένα αγώνα δρόμου από όροφο σε όροφο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών με ασφάλεια», σημειώνει το σωματείο.
Επισημαίνει επίσης ότι η παθολογική κλινική έχει επιβαρυνθεί και με την φιλοξενία των ψυχιατρικών περιστατικών εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης ψυχιάτρων και σχολιάζονταςότι «οι μετακινήσεις ψυχιάτρων από νησί σε νησί και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο που εφαρμόζει η διοίκηση, αποτελούν μπάλωμα και δεν λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων».
Τμήματα στα οποία επίσης παρατηρείται αύξηση των περιστατικών, είναι τόσο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) όσο και στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, «αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη για ενίσχυση του προσωπικού με νέες επικουρικές προσλήψεις για το σκοπό αυτό».
Επισημαίνεται τέλος ότι δεν καλύπτονται «ούτε κατά το ελάχιστο τα κενά των συνταξιοδοτήσεων και των αποχωρήσεων.
Αντί να βελτιωθούν οι συνθήκες και να προσφέρουν μόνιμες θέσεις εργασίας, σε πολλά νοσοκομεία εξετάζεται η επαναφορά του εργολάβου, με ακόμη χαμηλότερους μισθούς και πιθανές απολύσεις».
«Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η υποστελέχωση και η υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας, με τους εργαζόμενους σε σωματική και ψυχική εξουθένωση και τους ασθενείς σε απόγνωση και πολύμηνη ταλαιπωρία. Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή και αξιοπρέπεια στη δουλειά μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ.
Φωτό αρχείου

Latest..

Πάνω από 4.500 έλεγχοι καταγγελιών σε 150 παραλίες όλης της χώρας 750 επιχειρήσεις ελέγχθηκαν – Άνω των 800.000 ευρώ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ

ΧΙΟΣ : Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου ενέκρινε την έκδοση και αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή του μεταφορικού ισοδυνάμου προς κάθε αρμόδια αρχή και προκειμένου να … [Read More...]

Η ΒΕΣΣΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΧΙΟΣ : εν είναι από τα γνωστά και δημοφιλή χωριά του νησιού, τα οποία και αυτά, ας μη γελιόμαστε, τις περισσότερες φορές τα γνωρίζουν πολύ επιδερμικά οι επισκέπτες τους. … [Read More...]