ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΧΙΟΣ :
Το ισχύον εκλογικό πλαίσιο απαιτεί ο κάθε συνδυασμός να έχει έναν τεράστιο αριθμό υποψηφίων, κάτι που δημιουργεί ανισότητες. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να κατέβει ένας συνδυασμός χωρίς να έχει ένα κόμμα πίσω από αυτόν, ενώ και η συμπερίληψη των τοπικών συμβουλίων διχάζει τις μικρές τοπικές κοινωνίες των χωριών.

Στο κυνήγι, λοιπόν, του μεγαλύτερου ψηφοδελτίου οι επικεφαλής έβαλαν σ’ αυτά συζύγους, παιδιά και λοιπούς συγγενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Συνδυασμός του Γ. Μαλαφή, που ο πρώην δήμαρχος Αμανής και Ομηρούπολης έχει συμπεριλάβει σ’ αυτό σχεδόν όλη του το σόι, καθώς είναι υποψήφιες ακόμη και η κόρη του, αλλά και η αδερφή του. Ακόμη ένα παρόμοιο παράδειγμα είναι η υποψηφιότητα του ιατρού του Μαν. Καραμούζου στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Στ. Κάρμαντζη και η υποψηφιότητα της συζύγου του στο τοπικό ψηφοδέλτιο του χωριού της, επίσης με τον Στ. Κάρμαντζη. Στο ψηφοδέλτιο Μαλαφή εντοπίζουμε ακόμη μια υποψηφιότητα πατέρα και κόρης, καθώς υποψήφιος είναι ο Χρ. Τρικύλας μαζί με τη θυγατέρα του.

Τέλος, δε λείπουν περιπτώσεις που οικογένειες έχουν χωριστεί στα δύο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υποψηφιότητα του Γ. Κλιαμενάκη με τον Κ. Τριαντάφυλλο και της ανιψιάς του με το ψηφοδέλτιο του Γ. Μαλαφή. Ένα ακόμη παρόμοιο παράδειγμα είναι η υποψηφιότητα της Β. Τσούρου με το ψηφοδέλτιο του Στ. Κάραντζη και της ξαδέρφης Β. Κουνέλη με το ψηφοδέλτιο Μαλαφή.

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΧΟΛΙΑΡΗΣ
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Latest..

Έχουν το τέλος που τους έπρεπε

ΧΙΟΣ : Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα. Έτσι το λένε στο χωριό μου και δεν αφορά μόνο τους τζογαδόρους της τσόχας. Αφορά γενικώς τους σαλταδόρους της ζωής και τους λογής-λογής … [Read More...]

ΠΡΟΣΟΧΗ (και στην Ικαρία): Νέα περιστατικά προσπάθειας κλοπής τραπεζικών στοιχείων μέσω e-mail

ΙΚΑΡΙΑ: Δύο συνεχόμενες καταγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οι απατεώνες ζητούν από τους … [Read More...]