Συνέντευξη Ι. Γαλουζή και Μικέ Ρήγα για θέματα επικαιρότητας. Στο “στόχαστρο” Διακομιχάλης-Θανάτσης ( video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 το πρωί, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και υποψήφιος Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής προς τα τοπικά ΜΜΕ. Στο πάνελ μαζί του ο δημοτικός σύμβουλος Μικές Ρήγας και η εκπρόσωπος τύπου Ελευθερία Τηλιακού.
Ο Γιάννης Γαλουζής αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας.
Ξεκίνησε σχολιάζοντας την αναφορά του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη για μεγάλα έργα. λέγοντας μεταξύ άλλων:
Είμαστε 100 ημέρες πριν τις εκλογές και έρχεται ο Δήμαρχος και μας λέει ότι ξεκίνησε η επισκευή και συντήρηση των Μύλων του Κάστρου της Χρυσοχεριάς, ένα έργο για το οποίο χαιρόμαστε που ξεκινά. Αλλά δεν ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έβαλαν βαθιά “το χέρι στην τσέπη” προκειμένου να γίνουν οι αντίστοιχες μελέτες. Να τους ευχαριστήσω λοιπόν εγώ και αναφέρομαι στον Γιώργο Ντόβελο που είχε χρηματοδοτήσει το μεγάλο μέρος της μελέτης που εκπονήθηκε με ένα σεβαστό ποσό, αρκετών χιλιάδων ευρώ. Όπως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και την οικογένεια Ψαρομπά και την αείμνηστη Σεμίραμις Ψαρομπά που χρηματοδότησαν τη στατική μελέτη του έργου, που ζητήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για να συμπληρωθεί ο φάκελος για να προχωρήσει το έργο. Αυτό το προσπερνά κάθε φορά.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΕΡΓΑΣΊΑ ΓΑΛΟΥΖΗ -ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟ
Αναφορικά για όσα είπε ο Δ.Διακομιχάλης σε συνέντευξη του, περί δήθεν συνεργασίας της Παράταξης Γαλουζή με την Παράταξη Μαστροκούκο και τον διαμοιρασμό της θητείας ,από 2,5 χρόνια, ο Γιάννης Γαλουζής ήταν ξεκάθαρος. Οφείλω είπε να του απαντήσω, ήδη δώσαμε απαντήσεις με το δελτίο τύπου, όμως να επαναλάβω και να ξεκαθαρίσω:
Είμαστε μία Παράταξη που κατεβήκαμε για πρώτη φορά το 2010, μία Παράταξη με Αρχές και ηθική, με βασικό σύνθημα να πάμε μπροστά την Κάλυμνο και κοιτάμε πάντα μπροστά. Το πράξαμε ως Δημοτική Αρχή, είμαστε μία παράταξη των έργων, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να κάνουμε τα μεγαλύτερα έργα στην Κάλυμνο και εάν γίνεται κάτι τώρα, όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα της Δημαρχίας Γιάννη Γαλουζή και πολλά από αυτά δεν έχουν αποπερατωθεί ή δεν έχουν ξεκινήσει.
Η παράταξη μας θα κατέβει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές. Είναι μία Παράταξη που θα καταθέσει το δικό τη ψηφοδέλτιο, το δικό της συνδυασμό, θα εξαγγείλουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα είναι μικρό αλλά δεσμευτικό για μας, για την επόμενη θητεία μας. Εκτός την καθημερινότητα θα βάλουμε στόχο μεγάλα έργα που θα δώσουν πνοή στον τόπο. Θα είναι ένας συνδυασμός που θα έχει υποψηφίους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, ένας συνδυασμός με ανθρώπους έμπειρους στα τοπικά δρώμενα και στην πολιτική τοπική σκηνή και όχι μόνο και θεωρώ με μια τέτοια συνεργασία θα φέρουμε την Κάλυμνο εκεί που της αρμόζει. Λίαν συντόμως θα ανακοινώσουμε και άλλα πρόσωπα που θα δώσουν αυτή τη δυναμική, η οποία θέλουμε να περάσει στην τοπική μας κοινωνία.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ
Στη συνέχεια ο Γιάννης Γαλουζής αναφέρθηκε σε ένα θέμα αναφορικά με τις συκοφαντίες που δέχονται και την προσπάθεια σπίλωσης μελών της Παράταξης αλλά και του ιδίου, λέγοντας μεταξύ άλλων: αυτό γίνεται από μία ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής, “αρχιστράτηγο” της Παράταξης Διακομιχάλη. Με αποτέλεσμα στα κοινωνικά δίκτυα να μην ασχολούνται με άλλο θέμα ,αλλά με θέματα που έχουν ένα μοναδικό σκοπό να σπιλώσουν την υπόληψη ορισμένων ανθρώπων. Έρχονται μηνύματα μέσω τρίτων προσώπων σε μένα προσωπικά, όπως “κρατάμε το Μικέ το Ρήγα στο χέρι και να χαλαρώσει και να μην είναι αυτός που είναι, διότι θα δημιουργήσουμε θέματα!!” .Έρχονται από γνωστά πρόσωπα, επώνυμα, ανθρώπους του κύκλου και περιβάλλοντος του Δημάρχου Διακομιχάλη. Αυτό το οποίο δείχνουν με την τακτική τους, είναι ότι δεν περνούν έξω μήνυμα κάποιου ισχυρού, δυνατού, κάποιου που έχει τη Διοίκηση, ένα Δήμο που θέλει να δείξει τα έργα του ,τη δράση του, αλλά έρχονται έντρομοι πλέον, γιατί βλέπουν τις καρέκλες να κλυδωνίζονται και από εκεί και πέρα, σκέπτονται και μηχανεύονται άλλους τρόπους για να συνεχίσουν και να παραμείνουν στην εξουσία και να ξεγελάσουν τον κόσμο.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
Συνεχίζοντας ο Γιάννης Γαλουζής αναφέρθηκε στις προσλήψεις λέγοντας:
Προσλήψεις έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν γίνει όχι όμως με νόμιμες διαδικασίες ,έχουν φορτώσει την ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου. Πριν ένα μήνα ζήτησα εγγράφως να μου δώσουν στοιχεία. Τελειώνει ο μήνας και δεν έχω πάρει απολύτως τίποτα . Επίσης δεν έχω πάρει καμία απάντηση για τον Οργανισμό Υπηρεσίας για τον οποία αναγκάστηκα να προσφύγω για ακύρωση.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Κλείνοντας ο Γιάννης Γαλουζής, αναφέρθηκε στα προβλήματα Καθαριότητας τόσο στην Ψέριμο όσο και στην Κάλυμνο ,αλλά και στις παραλίες του νησιού.
ΜΙΚΕΣ ΡΗΓΑΣ
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μικές Ρήγας ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας, ότι θέλω να πιστεύω ότι είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με τον κατήφορο της Δημοτικής αρχής σε μία συνέντευξη τύπου 100 ημέρες πριν τις εκλογές. Εμείς από εδώ και στο εξής θα αναλύσουμε το πρόγραμμα μας, ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθούμε που θα είναι δεσμευτικές για εμάς, προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει πριν πάει στην κάλπη, το τι πρέπει να ψηφίσει. Αποτελεί μονόδρομο για την Κάλυμνο η εκλογή της Παράταξης “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ “με επικεφαλής το Γιάννη Γαλουζή ως Δήμαρχο.
ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ
Αναφορικά με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Μικές Ρήγας είπε: Επειδή το τελευταίο διάστημα δέχομαι επιθέσεις τόσο φανερά από πρόσωπα, όσο και από τον κύκλο πίσω του παρασκηνιακά, προκειμένου να μου δημιουργήσουν πρόβλημα, να σταματήσω τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε και τους καυτηριάζω. Διαθέτω τεράστια ψυχή και καρδιά ,δεν φοβάμαι κανέναν και δεν θα ανεχθώ να μου σπιλώνουν την τιμή και την υπόληψη μου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντώ με λάσπη και ψέματα σε αυτούς τους σύγχρονους εκφραστές Γκαίμπελς, αλλά θα παίρνουν τις απαντήσεις πάντα σε πολιτικό επίπεδο.
ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Στη συνέχεια ο Μικές Ρήγας εστίασε στο θέμα των προσλήψεων ,αναφέροντας και κάποια στοιχεία για το πως λειτουργεί η Δημοτική Αρχή, αναφέροντας χαρακτηριστικό παράδειγμα ατόμων που προσλήφθηκαν στην σήμερα και η ανακοίνωση είχε γίνει μόλις χθες, Τακτική που όπως είπε, εφαρμόζεται μόνο στη “Δημοκρατία Διακομιχάλη και της παρέας του”
Αναφορικά για την ανώνυμη Εταιρεία είπε τριάντα (30) και πλέον προσλήψεις “κολλητών”. Θα πάρουμε τα ονόματα. Οι 10 από αυτούς θα είναι υποψήφιοι, οι υπόλοιποι είναι του συγγενικού κύκλου της Δημοτικής αρχής, αδέλφια, ξαδέλφια ,άνθρωποι εξαρτώμενοι που κάνουν δουλειές τρίτες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη σύμβαση τους. Θα βγουν όλα στον αέρα.
ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΣΗ
Κλείνοντας ο Μικές Ρήγας είπε : Θα αναφερθώ για τελευταία φορά στον αξιότιμο Πρόεδρο τςη ΑΝΕΚ, το δόκτωρ Γεώργιο Θανάτση ο οποίος περιφέρεται παντού, Ασχολείται με τα πάντα εκτός βέβαια από τα θέματα της ΑΝΕΚ. Είναι μέσα στο δήμο ολημερίς, στη ΔΕΥΑΚ επίσης, δίνει εντολές σε υπαλλήλους, περιφέρεται με τιμολόγια, αντί να ασχοληθεί με την κατρακύλα της ΑΝΕΚ που σε λίγο θα μπουν λουκέτα σε όλα τα καράβια, ασχολείται με άλλα πράγματα ,έχει χρόνο; Τι γίνεται άραγε με την προανακριτική διαδικασία σχετικά με το κάψιμο και το βύθισμα του σκάφους ανοιχτά της Νάξου. Έχουν βγει τίποτα στον αέρα, έχουν βγει αποφάσεις , το Λιμεναρχείο Νάξου έχει ανακοινώσει κάτι; Πρέπει να διερευνηθούν ,να ξέρει ο κόσμος πριν πάει στις κάλπες με ποιούς έχει να κάνει. Γιατί μπορεί να ψηφίσει το Δ.Διακομιχάλη αλλά ο μόνος που δεν είναι εκεί, είναι αυτός. Αυτός που διοικεί την Κάλυμνο είναι ο δόκτωρ Γεώργιος Θανάτσης, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και δόθηκαν απαντήσεις
Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς
30-6-2023 Συνέντευξη τύπου της παράταξης του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή
Watch this video on YouTube

Latest..