Σύντομα θα λειτουργήσει η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ στο Άργος Καλύμνου. (video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Μπορεί να έχουμε κάνει αρκετά ρεπορτάζ για την πορεία των εργασιών της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ στο Άργος Καλύμνου, όμως το σημερινό είναι το πλέον αισιόδοξο αφού όλα δείχνουν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο για να λειτουργήσει.
Να θυμίσουμε ότι το συνολικό έργο αφορά στην κατασκευή και τον εξοπλισμό Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, στον οικισμό Άργους Καλύμνου. Η Στέγη θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 άτομα και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων περίθαλψης, στέγασης και διαβίωσης των ατόμων αυτών, στην άμβλυνση των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων, καθώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες.
Ενδιάμεσα έγιναν οι απαραίτητες συμπληρωματικές μελέτες και υποέργα, που υλοποιήθηκαν έστω και με κάποιες καθυστερήσεις και αυτές τις ημέρες συνεργεία εκτελούν τις τελευταίες εργασίες στο πλαίσιο μελέτης “σκούπας”, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί προς χρήση.
Σήμερα Πέμπτη 25 Μαϊου 2023 συναντήσαμε στους χώρους της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή και τον Πρόεδρο του ΚΔΑΠ Φίλιππο Ολυμπίτη ,οι οποίοι μας μίλησαν για αυτό το σημαντικό έργο.
Δείτε αναλυτικά τα όσα μας είπαν στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Latest..

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Τη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Η εικόνα στον αρχαιολογικό και μουσειακό λόγο» διοργανώνει το Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και … [Read More...]

Εργατικό κέντρο Σάμου: “ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική στην  υγεία-Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

ΙΚΑΡΙΑ: Η 64χρονη στην Κω και η 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, που ενώ έπρεπε να μεταφερθούν με ασθενοφόρο πέθαναν αβοήθητες λόγω ελλείψεων, είναι τα νέα θύματα του τεράστιου … [Read More...]

Αναστάτωση στο λιμάνι της Ρόδου (χθες Τετάρτη) μετά τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πλοία της Blue Star- Αναχώρησαν με καθυστερήσεις.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Τετάρτη απόγευμα, στο λιμάνι της Ρόδου καθώς έγινε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία Διαγόρας και … [Read More...]