ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ -ΟΜ Αστυπάλαιας: Φτάνει πια η αδιαφορία του ΥΕΝ και προσωπικά του υπουργού Πλακιωτάκη

ΚΩΣ:

Φτάνει πια η αδιαφορία του ΥΕΝ και προσωπικά του υπουργού Πλακιωτάκη.«

Ένας χρόνος πέρασε, σχεδόν, που το βασικό λιμάνι του νησιού μας, ο Άγιος Ανδρέας, έχει πάψει να λειτουργεί!!!
Η κακή κατασκευή και τα ρήγματα που έχουν δημιουργηθεί, καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση των πλοίων της γραμμής σε αυτό!!!
Μία λύση ανάγκης, ήταν τα πλοία να χρησιμοποιήσουν ξανά το παλιό λιμάνι στον Πέρα Γιαλό, το οποίο όμως δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν το νησί μας τα τελευταία χρόνια!!!
Επίσης δεν είναι δυνατή η προσέγγιση πλοίου εκεί όταν φυσούν ισχυροί νότιοι  άνεμοι, δημιουργώντας έτσι σημαντικό πρόβλημα τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν στο νησί, και οι οποίες αδυνατούν να στείλουν εκτός νησιού τα προϊόντα τους.
Τα προβλήματα όμως, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον έξω κόσμο δεν σταματούν εδώ!!!
Τέσσερις  μήνες τώρα, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι σήμερα δεν έχουμε και ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο και την Κω!!!
Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για το νησί μας γιατί καθιστά αδύνατη τη μεταφορά των ανθρώπων  (όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, βρίσκονται σε αυτά τα νησιά) των τοπικών προϊόντων και των εμπορευμάτων στις αγορές της Δωδεκανήσου!!
Οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα!!!
Η έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων με τα γύρω νησιά, καθιστά αδύνατη τη μεταφορά των αμνοεριφίων και των τυροκομικών προϊόντων ενόψει των πασχαλινών εορτών!!!
Το αποτέλεσμα θα είναι, οι κτηνοτρόφοι  να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή και να αρχίσουν να πετούν τα προϊόντα τους στη θάλασσα!!!
Κύριε Πλακιωτάκη ως υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας οφείλετε άμεσα να τακτοποιήσετε το μείζον αυτό θέμα και να βάλετε έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων!!!
Ζητούμε άμεσα λύση στα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας!!!
Φτάνει πια η απομόνωση!!!

Latest..

Δήμος Λήμνου :Κατεπείγουσα δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Κυριακή 4 Ιουνίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. συγκαλείται εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αντικατάσταση … [Read More...]

Λήμνος : O Θανάσης Παφίλης κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Μύρινας το Σάββατο 10 Ιουνίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 δήλωσαν συμμετοχή 44 κόμματα και αναμένεται ο έλεγχος του Αρείου Πάγου

ΛΕΣΒΟΣ:   Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν συνολικά συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι … [Read More...]

Σημαντικά ευρήματα από τις εργασίες αποκατάστασης του βορειοανατολικού περιβόλου του κάστρου της Μυτιλήνης

ΛΕΣΒΟΣ: Ολοκληρώθηκε το έργο της αποκατάστασης του βορειοανατολικού περιβόλου του μεγάλου κάστρου της Μυτιλήνης, μήκους περί τα 800 μέτρα. Και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σε … [Read More...]

Δ. ΙΕΚ Λήμνου : Διάλεξη Ελένης Φαρμάκη με θέμα, “Παιδιατρική εξέταση νεογνού και βρέφους”.

ΛΗΜΝΟΣ: Την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ιατρική διάλεξη στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου από την κα Φαρμάκη Ελένη , Παιδίατρο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου … [Read More...]