ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χίου: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- ΝΑΙ στα εργασιακά δικαιώματα – ΟΧΙ στην εργοδοτική ασυδοσία

ΧΙΟΣ :

Μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων και υποβαθμίζουν τη ζωή των πολλών, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους.
Στη Χώρα μας, η Εργατική Πρωτομαγιά – 138 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886 – παίρνει τη μορφή του αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα και καλλιεργούν την εργοδοτική ασυδοσία. Ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν σκόπιμα το Κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες, με καταστροφικά αποτελέσματα. Ενάντια στις πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση βασικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό, και αφήνουν πλήρως απροστάτευτους από τα funds εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν και επιχορηγούν την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά και οδηγούν στην δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης και σε απόγνωση μισθωτούς και συνταξιούχους.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι/ες, συνταξιούχοι διαδηλώνουν με τα συνδικάτα για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, για ισχυρό κοινωνικό κράτος και δημόσια αγαθά για όλους και όλες.
Στη Χίο η Εργατική Πρωτομαγιά τιμάται από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ με απεργιακή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα αύριο Μεγάλη Τέταρτη, 1η Μαΐου στις 11.00, στην Πλατεία Βουνακίου.
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χίου

Latest..

Σαράντος Καργάκος: 30 αποφθέγματα για την παιδεία, τη δικαιοσύνη, τον χαρακτήρα και τους Έλληνες

ΧΙΟΣ : Ο Σαράντος Καργάκος (γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1937 στο Γύθειο Λακωνίας, απεβίωσε στις 14 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα) ήταν Έλληνας λόγιος, γνωστός για τα επιτεύγματά του στη … [Read More...]