ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: “Μας κούνησε το δάκτυλο ο υφ. Υποδομών για τα έργα που καρκινοβατούν” (video δηλώσεις Ταχιάου)

ΧΙΟΣ :

“Η βαλίτσα της «περιπέτειας» των μεγάλων έργων της Χίου, θα πάει μακριά όπως φαίνεται κι ας έθεσε νέα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους, η κυβέρνηση της Ν.Δ, δια του εκπροσώπου της στο νησί, υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάο.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε που αθετούνται δεσμεύσεις της προς την χιακή κοινωνία και ταυτόχρονα αποδεσμεύεται η ίδια από κάθε ευθύνη”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου.
“Ο κ. Ταχιάος αμέσως μετά την επίσκεψή του επί τόπου των έργων, έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, όπου χαρακτήρισε όλα τα παρατημένα εργοτάξια που κρατούν ανάστατο το νησί, «περιπέτειες» για τις οποίες απέδωσε όλες τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια , Δήμο) και στο χιώτικο λαό, μετά πολλών επαίνων.”, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ως απειλή τα λόγια του υπουργού σχετικά με το αεροδρόμιο.
(«Αν το νησί δεν έχει πέτρα να φυτέψουμε πέτρα…
Αν χρειαστεί το τοπικό θέμα να το λύσουμε εμείς, θα το λύσουμε εμείς. Αλλά αυτό μπορεί να έχει άσχημες παρενέργειες για το νησί», ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ video).

“Για την κυβέρνηση κράτησε «το συμβατικό αντικείμενο που διαχειρίζεται το υπουργείο», λέγοντας ότι θα θέσει τους αναδόχους των έργων προ των ευθυνών τους και δεν θα επιτρέψει άλλη ολιγωρία.
Μα αυτές ακριβώς οι συμβάσεις με τους αναδόχους, το περιεχόμενό τους, είναι που έφεραν στην κατάσταση στην οποία ευρίσκονται σήμερα τα έργα αυτά. Δεν θα σχολιάσουμε την τακτική που ακολουθεί η Ν.Δ. σε όλα τα έργα ανά την Ελλάδα, όταν υπογράφει συμβάσεις ανάθεσης, είναι κοινό μυστικό.
Θα θυμίσουμε μόνο πως όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η Ν.Δ. , το 2019, όλα τα έργα ήταν δρομολογημένα με καθαρές και διάφανες διαδικασίες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.
Σήμερα πέντε χρόνια μετά, τα έργα αυτά καρκινοβατούν:
Τα αναφέρουμε, μαζί με τα νέα χρονοδιαγράμματα για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι μέσα από τον στριφνό πολιτικό λόγο που έχει υιοθετήσει η παρούσα κυβέρνηση, αδυνατούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει και σε αυτό τον τομέα.

Φράγμα Κόρης Γεφύρι: θα ξεκινήσει μέσα στο 2024
Δικαστικό Μέγαρο: μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Ο βουλευτής κ. Μηταράκης, που αναφέρθηκε στο νέο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, ήταν ξεκάθαρος ως προς το ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση: «Δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, δεν οφείλεται στο αρμόδιο υπουργείο».
Έργο κτιριακών εγκαταστάσεων Αεροδρομίου: Ο χώρος αναχωρήσεων θα παραδοθεί μέσα στον Ιούνιο και όλο το κτίριο μέσα στο 2024
Επέκταση διαδρόμου Αεροδρομίου.
Εδώ δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει σαφής απειλή.
«Αν το νησί δεν έχει πέτρα να φυτέψουμε πέτρα…
Αν χρειαστεί το τοπικό θέμα να το λύσουμε εμείς, θα το λύσουμε εμείς. Αλλά αυτό μπορεί να έχει άσχημες παρενέργειες για το νησί».
Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ είναι παρών και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Δεν θα παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, μπροστά στην εξόφθαλμη αδιαφορία για το λαό που εκφράζεται με κυβερνητικό αυταρχισμό.ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ κ.κ. Ν. Ταχιάου και Ν. Μηταράκη

Latest..

«Αλμυρή» η πασχαλινή έξοδος με την βενζίνη στα δύο ευρώ – Πού καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές, Λήμνος με 2,28!

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]