ΣΥΡΙΖΑ: Στ. Κασσελάκης: τέλος εσωστρέφειας- Αλ. Χαρίτσης: πράξη ευθύνης και ελπίδας η αποχώρηση

ΧΙΟΣ :

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από το κόμμα.
«Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Η Π.Γ θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς» προσέθεσε.
«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας. Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις» κατέληξε.
Χαρίτσης: «Πράξη ευθύνης αλλά και ελπίδας η αποχώρησή μας απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ»
«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, μερικές ώρες μετά την αποχώρησή του μαζί με άλλους 8 βουλευτές απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η δική μας παρουσία να είναι μαχητική, και να ασκήσουμε μία προγραμματική αντιπολίτευση από αριστερή σκοπιά και βεβαίως να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και με πολλούς άλλους» προσέθεσε και τόνισε πως «σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα, γιατί εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν είμαστε περαστικοί, το χτίσαμε».
«Φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική, και με την ιδεολογία και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως «η βασική μας διαφορά είναι και το πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Δεν είναι ζήτημα deal σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ στελεχών».
«Είδαμε μια πλήρη μετάλλαξη ενός πολιτικού χώρου που με πολύ μεγάλο κόπο χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια», συνέχισε και πρόσθεσε πως «το τιμόνι γυρίζει όχι μόνο δεξιά, αλλά και προς την απαξίωση και την ανυποληψία».
Ποιοι αποχωρούν
Το πρωί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στο γραφείο του, οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, όπου ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Εκτός των δύο, πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Φερχάτ Οζγκιουρ και Θεανώ Φωτίου.
Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μένει πλέον με 36 βουλευτές, μόλις 4 περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: https://thepressproject.gr/
Πληροφορίες από efsyn.gr

Latest..

Σάμος: Όπλα, ναρκωτικά και αρχαία

ΣΑΜΟΣ: Πολύ περισσότερα από όσα περίμεναν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στα δύο σπίτια ενός 66χρονου Έλληνα στη Σάμο, όταν τα έκαναν φύλλο και φτερό στο πλαίσιο … [Read More...]

Take Care Of your Trails 2024

ΛΕΣΒΟΣ: Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, πράγμα που σημαίνει ότι η ετήσια εκστρατεία TCoYT είναι εν εξελίξει.Take Care of Your Trails – Φρόντισε τα μονοπάτια σου. Η … [Read More...]