Σύσκεψη στην Περιφέρεια για το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου, Τετάρτη 7/2

ΧΙΟΣ :

Ανοιχτή Συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και άτομα «για την ενίσχυση και προσπάθεια νομιμοποίησης του παραδοσιακού εθίμου του Ρουκετοπόλεμου» στο Βροντάδο της Χίου, προκαλεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Απόδημου Ελληνισμού Παντελή Μπουρνιά, συγκαλεί την προσεχή Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων στη Χίο.
Ογδόντα έξι ημέρες πριν τη φετινή διεξαγωγή του εθίμου, πραγματοποιείται η σύσκεψη, αφού όπως επισημαίνεται «Ο Ρουκετοπόλεμος αποτελεί κάθε χρόνο ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας, καθώς είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα το οποίο πρέπει να διεξάγεται με ιδιαίτερη προσοχή για τους θεατές αλλά και για τους πιστούς.
Για να διαφυλαχτεί αυτή η παράδοση αιώνων, είναι αναγκαίο να γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια τόσο της ανθρώπινης ζωής όσο και της ανθρώπινης περιουσίας. Τα σωστά μέτρα και η σωστή οργάνωση είναι η γέφυρα που μπορεί να οδηγήσουν στη νομιμοποίηση του.
Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά στο κάλεσμα της αντιπεριφέρειας Χίου για συζήτηση», τονίζεται στην πρόσκληση.
Αποδέκτες της πρόσκλησης είναι 48 φορείς, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Χίου, οι εκκλησιαστικές επιτροπές, αλλά και ομάδες Ρουκετατζίδων, ενώ τηλεφωνικά κλήθηκαν 14 πολίτες που πιθανότατα θίγονται από τον Ρουκετόπολεμο.

Latest..

ΠΡΟΣΟΧΗ (και στην Ικαρία): Νέα περιστατικά προσπάθειας κλοπής τραπεζικών στοιχείων μέσω e-mail

ΙΚΑΡΙΑ: Δύο συνεχόμενες καταγγελίες έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οι απατεώνες ζητούν από τους … [Read More...]