Σύσκεψη στο ΕΚΒΣΔ, για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Labranda», του ομίλου FTI

ΚΩΣ:

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου στο ΕΚΒΣΔ, για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Labranda», του ομίλου FTI, που πτώχευσε.
Η Πρόεδρος Ιωάννα Λάμπρου και η Αντιπρόεδρος Κική Μακρή, θέλησαν να τονίσουν τη σημαντικότητα του να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι ουσιαστικά μένουν στο δρόμο, χωρίς καμία εξασφάλιση και καμία ενημέρωση για το μέλλον τους, προσθέτοντας πως ο κολοσσός της FTI κατέρρευσε αλλά αυτοί που ουσιαστικά πλήττονται είναι εργαζόμενοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 11 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, για να πάρουμε τα μέτρα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Συνάδελφοι, -ισσες του ξενοδοχείου Labranda
Μας έφαγαν τα αυτιά για την σαιζόν, θα σκάσει το νησί από τουρίστες μας λένε.
Αλλά τελικά αυτό που έσκασε…. είναι το κανόνι της χρεωκοπίας του τουριστικού ομίλου της FTITOURISTIK.
Στην Ελλάδα ο όμιλος απασχολεί περίπου 2500 άτομα που μένουν ξεκρέμαστοι.
Σε  περίπτωση απόλυσης λόγω του Πτωχευτικού Κώδικα που ευνοεί τράπεζες και κράτος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εργαζόμενοι να μην πάρουν δεδουλευμένα και αποζημίωση, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων με αποτέλεσμα οι εποχιακοί εργαζόμενοι να μη δικαιούνται ταμείο ανεργίας.
Γινόμαστε ζωντανοί μάρτυρες της σκληρής αλήθειας που λέει ότι, είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση, τα σπασμένα  των μεγάλων επιχειρήσεων του τουρισμού, τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άλλοι, από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λένε ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην αναστατωθεί η τουριστική αγορά, δλδ. τα κέρδη των λίγων. Ζητάνε από την Ε.Ε. να υπάρξει ταμείο κάλυψης των ζημιών… όχι των εργαζομένων, αλλά των ξενοδόχων.

Δεν τους επιτρέπουμε να παίζουν με τις δουλειές μας και τις ζωές μας.

·Τώρα πρέπει να εξασφαλιστούν μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές για όλη την τουριστική σεζόν, τα δικαιώματα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. 
·Ταυτόχρονα, να εξασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων, χωρίς καμιά βλαπτική μεταβολή, με όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς αν τελικά καταληχθεί αυτό να γίνει.
·Να υπάρξει νομική κάλυψη για τους εργαζόμενους από το κράτος σε οποιαδήποτε εξέλιξη.
Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την κατάσταση, να επιβάλλουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ στις 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Πηγή: https://www.kostv.gr/

Latest..

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στον Δήμο Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]